Plan pentru ca Hidroelectrica să ajungă pe bursă în a doua jumătate a anului viitor

Plan pentru ca Hidroelectrica să ajungă pe bursă în a doua jumătate a anului viitor

"Va fi în 2022", spune despre listarea Hidroelectrica ministrul Energiei Virgil Popescu.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 aug 2021

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că, în septembrie, vizează anularea în Parlament a legislației care interzice înstrăinarea activelor de stat, statul urmărind vânzarea a 15% din acțiunile Hidroelectrica, probabil într-o ofertă comună cu principalul acționar minoritar, Fondul Proprietatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii de pe bursă ar trebui să aibă în vedere ca disponibilitățile bănești pentru achiziția de acțiuni Hidroelectrica să fie în așa fel administrate încât să fie la îndemână pentru o ofertă publică primară derulată către finalul anului 2022, conform ultimelor declarații ale ministrulului

„Țintim să închidem procedurile în a 2-a jumătate a anului viitor. Poate fi în trimestrul 3, poate fi în trimestrul 4, dar în 2022”, a declarat pentru Reuters ministrul Energiei. „Listările au fost suspendate de o lege populistă adoptată de vechiul Parlament... să le reluăm ia timp.”

TeraPlast – profit net de 29 milioane lei la S1. Firma a navigat printr-o perioadă de turbulențe în piața materialelor de construcții CITEȘTE ȘI TeraPlast – profit net de 29 milioane lei la S1. Firma a navigat printr-o perioadă de turbulențe în piața materialelor de construcții

În septembrie, Parlamentul ar urma să valideze actul care anulează vechea legislație, iar statul vizează punerea în vânzare a 15% din acțiunile Hidroelectrica. Free-float-ul de pe bursă ar putea fi majorat printr-o participare comună la operațiunea de piață a Fondului Proprietatea (FP), care controlează 20% din titluri. „Chiar și dacă ei nu vând, cred că 15% este o ofertă foarte atractivă pentru piață.”

Într-o discuție cu Profit.ro din martie 2020, managerul Fondului Proprietatea, sud-africanul Johan Meyer, afirma că ieșirea într-o vânzare comună împreună cu statul la listarea Hidroelectrica este o soluție foarte atent analizată.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
fondul proprietatea
ministerul energiei
virgil popescu