Radio Europa Liberă revine în România după 10 ani

Radio Europa Liberă revine în România după 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2018

Radio Europa Liberă (Radio Free Europe/ Radio Liberty, RFE/RL) vrea să lanseze noi servicii de știri în România și Bulgaria, în decembrie 2018, într-o încercare de a consolida peisajul media din cele două țări, potrivit unui comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ambele cazuri, această lansare va marca revenirea RFE/RL. În Bulgaria, postul de radio a emis până în 2004, iar în România, până în 2008, scrie News.ro.

„Sperăm ca acoperirea noastră, realizată de jurnaliști locali, să ajute la creșterea unei prese libere, să promoveze valorile și instituțiile democratice și să stârnească discuții în ambele țări privind locul lor în NATO, UE și alte organizații internaționale. Suntem nerăbdători să încheiem parteneriate cu presa locală independentă și societatea civilă”, a transmis Thomas Kent, președinte al RFE/RL.

FOTO Netflix modifică designul aplicației sale pentru televizoare CITEȘTE ȘI FOTO Netflix modifică designul aplicației sale pentru televizoare

Oficiali, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și divizarea socială subminează sistemele politice.

Începând cu decembrie 2018, RFE/RL va oferi analize și materiale multi-media în Bulgaria și România și va face parteneriate cu presa locală pentru a da amploare proiectelor existente care promovează responsabilitatea publică și demască știrile false.

RFE/RL are deja birouri, în Balcani, în Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia. În plus, deține un serviciu de limbă română în Republica Moldova.

Rețeaua RFE/RL oferă informații pentru 26 de milioane de oameni, în 25 de limbi și 20 de țări, unde libertatea presei este restricționată sau unde presa nu este dezvoltată complet. RFE/RL este o companie media independentă editorial, finanțată printr-un grant oferit de Congresul American prin Broadcasting Board of Governors. 

viewscnt
Afla mai multe despre
radio europa libera
radio free europe