Românii și-au ales filmul preferat

Românii și-au ales filmul preferat
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2024

O competiție strânsă, zeci de mii de voturi și un singur câștigător. Concursul Cinemaraton a ajuns la final și cinefilii au votat cel mai iubit film românesc. Aceștia au răspuns la îndemnul Toate voturile sus adresat de televiziunea dedicată filmului românesc din portofoliul Grupului Clever și  au votat pe  www.cinemaraton.ro  filmul preferat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Peste 21.000 de mii de voturi s-au înregistrat în platformă, iar pe primul loc s-a clasat Moromeții, filmul regizat de Stere Gulea. Locul secund a fost ocupat de comedia BD la munte și la mare,  iar pe poziția a treia s-a clasat un film care a făcut multe generații să viseze, Liceenii. Locul IV a fost adjudecat de Toate pânzele sus  iar pe pozitia a V-a s-a clasat Cel mai iubit dintre pământeni.

RetuRO anunță ce se întâmplă cu returnarea ambalajelor de plastic fără dop CITEȘTE ȘI RetuRO anunță ce se întâmplă cu returnarea ambalajelor de plastic fără dop

Cinemaraton va difuza duminică, 09 iunie, de la ora 17.00, Moromeții.  Lansat în 1987, Moromeții oferă o privire autentică asupra vieții rurale românești din perioada interbelică, explorând temele universale ale familiei, tradiției și conflictului între generații. Ilie Moromete, personajul central interpretat magistral de Victor Rebengiuc, a devenit un simbol al țăranului român, capturând esența unei epoci și a unei. 

Lunga listă de nominalizare de pe www.cinemaraton.ro a cuprins filme clasice din cinematografia românească, dar și producții recente, precum “Poziția copilului”, “Nunta mută”, “Amintiri din epoca de aur”, “Expresul de Buftea”, “Filantropica”, “Cel mai iubit dintre pământeni”, “Toate pânzele sus”, “Pistruiatul”, “Liceenii”, “Balanța”. Sunt filme românești de referință, care continuă să plaseze Cinemaraton în topul audiențelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cinemaraton
film
morometii