TVR Cultural își reia emisia, după 10 ani

TVR Cultural își reia emisia, după 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2022

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, în unanimitate, acordarea licenței pentru difuzarea pe satelit și în sistem digital terestru a postului de televiziune TVR Cultural.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TVR Cultural își propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale și spirituale fundamentale, precum și a creatorilor români. Dinamica și realitățile mediului culturale vor face din acest canal al TVR purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură și al artiștilor autohtoni, dar și al instituțiilor de specialitate din România, arată News.ro.

FOTO Două autocare s-au blocat la intrarea în Pasajul Unirii din centrul capitalei, la scurt timp după redeschidere CITEȘTE ȘI FOTO Două autocare s-au blocat la intrarea în Pasajul Unirii din centrul capitalei, la scurt timp după redeschidere

Totodată, TVR Cultural va prezenta publicului din România informații la zi și mari evenimente culturale europene și internaționale.

„TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creațiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spațiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură și artiștii din generații diverse”, a declarat Dan-Cristian Turturică, PDG al SRTv.

Emisia postului TVR Cultural va fi reluată până la finalul acestui an.

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, fiind și la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012.

Reînființarea canalelor TVR Info și TVR Cultural a fost aprobată de Consiliul de Administrație al SRTv, în ședința din 9 februarie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
tvr cultural
consiliul național al audiovizualului