Un fost bancher de la Goldman Sachs va fi numit în funcția de președinte al grupului BBC

Un fost bancher de la Goldman Sachs va fi numit în funcția de președinte al grupului BBC
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2021

Marea Britanie îl va numi pe Richard Sharp, un fost director de investiții al băncii Goldman Sachs, în funcția de președinte al grupului BBC, care va avea misiunea de a implementa un nou model de finanțare pe termen lung a radioteleviziunii publice britanice într-o perioadă marcată de intensificarea concurenței și a controlului politic, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Richard Sharp este un fost finanțator al Partidului Conservator și a lucrat cu actualul ministru britanic de Finanțe, Rishi Sunak, la banca Goldman Sachs, potrivit BBC. Recent, el a devenit unul dintre consilierii ministrului Rishi Sunak, scrie Agerpres.

Facebook renunță la butonul \'\'Like\'\' pentru anumite pagini CITEȘTE ȘI Facebook renunță la butonul ''Like'' pentru anumite pagini

Președintele BBC, care, în mod oficial, este numit de regina Elisabeta a II-a la recomandarea Guvernului, este responsabil cu menținerea și protejarea independenței radioteleviziunii publice din Marea Britanie, finanțată printr-o taxă plătită de fiecare gospodărie în care se află un televizor.

Richard Sharp îi va urma în această funcție lui David Clementi, fost guvernator adjunct al Băncii Angliei, care va părăsi postul de președinte în luna februarie, după o activitate de patru ani. Potrivit BBC, David Clementi a primit un salariu de 100.000 de lire sterline pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
bbc
richard sharp