MedLife a finalizat achiziția diviziei de servicii medicale Polisano

MedLife a finalizat achiziția diviziei de servicii medicale Polisano
scris 4 apr 2018

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care MedLife a cumpărat pachetul integral de acțiuni al diviziei de servicii medicale Polisano, companie din top 10 cei mai mari operatori de servicii medicale din România.

Odată cu încheierea acestei tranzacții, anunțată în octombrie 2017, MedLife își consolidează pozitia de lider al medicinei private și la nivelul regiunii Transilvania.

Noua structură MedLife la nivelul regiunii Transilvania este reprezentată de 5 spitale mono si pluridisciplinare; 7 laboratoare de analize; 8 clinici de mari dimensiuni care integrează și departamente performante de imagistică medicală; 2 maternități și un centru de fertilizare in vitro.

EXCLUSIV Banca Transilvania a semnat actele finale pentru cumpărarea Bancpost și începe integrarea acesteia în structura sa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Banca Transilvania a semnat actele finale pentru cumpărarea Bancpost și începe integrarea acesteia în structura sa

“Suntem foarte multumiți să anunțăm încheierea acestei tranzacții. Din acest moment, MedLife devine lider detașat și la nivelul regiunii Transilvania, cu peste 60 milioane de euro cifră de afaceri numai în această zonă geografică și finalizează cu succes una dintre cele mai relevante și complexe acțiuni de pe piața serviciilor medicale din România", a declarant Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife.

Înființat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat din domeniul medical din România. Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate în București și Sibiu, dar și un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu - recunoscut ca fiind unul dintre cele mai moderne și mai performante unități spitalicești din România.

În aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit circa 2,1 milioane de pacienți atât în zona de retail, cât și în cea corporate. Compania are în prezent peste 500 de angajați și a înregistrat la nivelul anului 2016 o cifră de afaceri de circa 80 milioane lei.

MedLife a realizat prima achiziție în 2011 prin cumpărarea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brașov. În cei 8 ani, compania a derulat 19 achiziții, fiind, probabil, operatorul medical cu cea mai mare expertiză de cumpărare și integrare a unui grup de companii sau firme medicale. Ultima achiziție anunțată a fost Solomed, un grup de clinici de servicii medicale prezente pe piața din Pitești, Costești și Curtea de Argeș. 

Dacă divizia de servicii medicale a Polisano a găsit cumpărător, partea de distribuție este în faliment. Distribuitorul de medicamente Polisano, cea mai mare companie a grupului a dispărut de pe piață în luna februarie 2017, după ce instanța a acceptat cererea de faliment. La masa credală erau înscrise companii și instituții care solicitau peste 200 milioane lei.

MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri consolidată pro-formă de 638 milioane de lei, în creștere cu 27% față de 2016 și o EBITDA pro-formă ajustată de 82,3 milioane de lei. Pentru anul acesta compania vizează o creștere de peste 20%. 

MedLife, companie unde pachetul majoritar este deținut de familia Marcu, a fost listată la cota Bursei de Valori București în luna decembrie a anului 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
polisano
clinici medicale
solemed