Mega Image a preluat două magazine NIC din București. Consiliul Concurenței analizează tranzacția

Mega Image a preluat două magazine NIC din București. Consiliul Concurenței analizează tranzacția
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 11 sep 2015

Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care Mega Image a preluat activitățile de comerț cu amănuntul (inclusiv o parte a activelor aferente acestor activități) desfășurate în două magazine, din București, aparținând General NIC Import Export.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

NIC deține 5 magazine în zone centrale din București – Amzei, Dorobanți, Cotroceni și este deținut de doi oameni de afaceri români, Ghinea Niculaie și Ghinea Alexandra. Firma a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 59 milioane de lei.

Atât Mega Image, cât și General NIC Import Export au ca principal obiect de activitate comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun.

”Consiliul Concurenței este interesat în obținerea observațiilor și punctelor de vedere de la agenții economici terți referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurența de pe piață”, se arată într-un comunicat al  Consiliului Concurenței.

Mega Image a preluat anul trecut 19 de magazine din cele 22 de unități operate de Angst. Inițial tranzacția viza preluarea a 20 de magazine, dar Consiliul Concurenței a aprobat achiziția a 19 unități.

Consiliul Concurenței a constatat că preluarea celor 20 de magazine poate conduce la consolidarea poziției puternice a Mega Image din zonele centrale ale Bucureștiului. Astfel, zonele pentru care instituția și-a exprimat îngrijorările de ordin concurențial, respectiv reducerea posibilităților de alegere ale consumatorilor, sunt Amzei, Academiei și Perla.

Ca urmare, Mega Image a renunțat la achiziționarea magazinului Angst Perla, prin încheierea unui act aditional la contractul de vânzare-cumpărare.

Fondat în 1995, Mega Image, deținută de grupul belgian Delhaize, este cel mai mare lanț de supermarketuri din România cu o rețea ce cuprinde în prezent 433 magazine în București, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image (201), Shop&Go (229), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romanești (2).

În luna iunie, grupul olandez Royal Ahold a anunțat că va prelua Delhaize pentru 9,32 miliarde euro în acțiuni, creând al patrulea mare retailer din Europa și al cincilea din SUA, cu un total de 6.300 de magazine și vânzări de peste 54 miliarde euro. Tranzacția se va finaliza în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
mega image
nic
magazine
concurenta