NEPI Rockcastle și-a ridicat substanțial profitul din România. Cel mai scump activ de pe piața locală - Mega Mall. Cât valorează mallul

NEPI Rockcastle și-a ridicat substanțial profitul din România. Cel mai scump activ de pe piața locală - Mega Mall. Cât valorează mallul
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2018

Grupul NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, a obținut din activitatea de pe piața românească un profit înainte de taxare de 285 milioane euro în 2017, în creștere cu aproape 30% comparativ cu anul anterior, pe fondul majorării veniturilor din chirii la circa 133 milioane euro și al extinderii portofoliului de proprietăți. Cel mai scump activ al grupului în România este Mega Mall din București evaluat la peste 300 de milioane de euro, cu 60 de milioane de euro mai mult decât în 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din chirii înregistrate în România reprezintă aproape 60% din totalul încasat în cele 9 țări în care grupul este prezent, în condițiile în care valoare proprietăților de pe piața locală, de 1,99 miliarde de euro, cumulează 40% din întreg portofoliul de 4,9 miliarde de euro.

NEPI Rockcastle a rezultat din fuziunea anul trecut dintre New Europe Property Investments din Africa de Sud și Rockcastle Global Real Estate din Mauritius, tranzacție ce a creat cel mai mare jucător pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE).  

EXCLUSIV Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, negociază cumpărarea hotelului Golden Tulip Times din București, tranzacție de 5 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, negociază cumpărarea hotelului Golden Tulip Times din București, tranzacție de 5 milioane euro

În România, grupul deține 24 centre comerciale, cu o suprafață de 726.000 metri pătrați (aproape un sfert din stocul total din țară) evaluate le 1,6 miliarde de euro. Acestea au generat venituri din chirii de 116 milioane de euro, în timp ce vânzările retailerilor au crescut cu 9,7% anul trecut, iar numărul vizitatorilor cu 5,3%.

Cea mai valoroasă proprietate comercială din România este centrul comercial Mega Mall din București evaluat la 306,1 milioane euro, față de 242 milioane de euro la sfârșitul anului 2016.

Proiectele de birouri, The Lakeview, Floreasca Business Park și Victoriei Office din București, City Business Center din Timișoara și The Office din Cluj-Napoca, sunt evaluate la 381,7 milioane de euro și au o suprafață totală de 181.000 mp. Dintre acestea, cel mai valoros activ este Floreasca Business Park evaluat la 108,3 milioane de euro.

Anul trecut, compania a finalizat a treia clădire din proiectul The Office din Cluj-Napoca, de 20.200 metri pătrați, Victoriei Office București din București (7.800 mp), centrul comercial Shopping City Ramnicu Vâlcea (28.200 mp) și extinderea cu 21.000 mp a Shopping Center Galați.

Un furnizor american de software, cu afaceri anuale de aproape 100 milioane dolari și controlat de un fond de investiții cu ofertă pentru a prelua operațiuni Yahoo, a intrat în România CITEȘTE ȘI Un furnizor american de software, cu afaceri anuale de aproape 100 milioane dolari și controlat de un fond de investiții cu ofertă pentru a prelua operațiuni Yahoo, a intrat în România

Portofoliul NEPI din România mai cuprinde Promenada Mall, City Park Constanta, Shopping City Timișoara, Iris Titan Shopping Center Bucuresti, Brăila Mall, Shopping City Deva, Shopping City Galați, Vulcan Value Centre Bucuresti, Pitesti Retail Park, Shopping City Targu Jiu, Severin Shopping Center, galerii comerciale și Aurora Shopping Mall Buzău, Floreasca Business Park, The Lake View, City Business Centre (Timișoara), The Office (Cluj) și proprietățile pe segmentul de logistică Râșnov Industrial Facility și Otopeni Warehouse.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
venituri
investitii