Noi numiri în echipele de management la NN Asigurări de Viață și NN Pensii

Noi numiri în echipele de management la NN Asigurări de Viață și NN Pensii
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2018

Începând cu 1 martie, Cristian Popa își va începe mandatul de Chief Investment Officer la NN Pensii, acesta urmând să fie supus aprobării Autorității de Supraveghere Financiară, iar Vlad Deliu este numit începând cu aceeași dată în poziția de Chief Investment Officer la NN Asigurări de Viață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cristian Popa va fi responsabil de stabilirea strategiei de investiții și de gestionarea portofoliului de investiții al fondului de pensii private obligatorii administrat de NN, cu obiectivul de a maximiza economiile de peste 14,3 miliarde de lei ale celor peste 1,9 milioane de clienți NN. Cristian Popa îl înlocuiește pe Adrian Tănase, care a preluat conducerea Bursei de la București.

Popa are o experiență de peste 11 ani în industria financiară din România. El s-a alăturat NN în 2012, în poziția de analist în departamentul de investiții și a ocupat de atunci poziții de management în cadrul grupului, fiind numit Chief Investment Officer al NN Asigurări de Viață în 2014. În ultimii patru ani, Cristian Popa a avut un rol cheie în gestionarea investițiilor celor două fonduri de pensii private facultative ale NN, cu active nete cumulate de peste 910 milioane de lei la finele lunii decembrie 2017.

Cristian Popa a absolvit Academia de Studii Economice din București, completându-și studiile cu un master în managementul riscului. De asemenea, el deține certificarea Chartered Financial Analyst și este membru în board-ul CFA Society România.

Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, va intra pe piața produselor de cofetărie/patiserie CITEȘTE ȘI Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, va intra pe piața produselor de cofetărie/patiserie

Vlad Deliu are experiență vastă în managementul investițiilor din domeniul pensiilor private, acesta alăturându-se echipei de investiții a NN Asigurări Viață și NN Pensii S.A.F.P.A.P. în poziția de manager de investiții în urmă cu 10 ani, concomitent cu lansarea sistemului actual de pensii private. Totodată, de-a lungul carierei el și-a extins aria de expertiză și pe plan internațional, în poziția de manager de risc în cadrul NN Group în Olanda.

Până în prezent, rolul său principal a fost să contribuie la gestionarea portofoliilor fondurilor de pensii obligatorii și facultative ale NN, iar din poziția de Chief Investment Officer în cadrul NN Asigurări de Viață va continua să coordoneze strategia de investiții a companiei pentru fondurile de pensii facultative și să maximizeze performanțele obținute în beneficiul participanților.

Vlad Deliu a absolvit Academia de Studii Economice din București și este certificat ca analist financiar - Chartered Financial Analyst – de către CFA Institute și ca manager de risc de către Professional Risk Managers' International Association (PRMIA).

viewscnt
Afla mai multe despre
nn
cristian popa
fonduri de pensii
vlad deliu