Nou unicorn european: Startup-ul franco-german Doctolib obține o evaluare de peste 1,1 miliarde dolari

Nou unicorn european: Startup-ul franco-german Doctolib obține o evaluare de peste 1,1 miliarde dolari

Stanislas Niox-Chateu, CEO și co-fondator Doctolib

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 mar 2019

Startup-ul franco-german din domeniul e-sănătății Doctolib, care pune în legătură medici și pacienți printr-o platformă online, a obținut o evaluare de peste 1,1 miliarde de dolari în urma unei noi runde de finanțare, intrând astfel în clubul “unicornilor”, rezervat companiilor private cu o valoare de cel puțin 1 miliard de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a atras 150 milioane de euro (169 milioane dolari) de la un grup de investitori conduși de fondul de private equity General Atlantic, obținând o evaluare de peste 1 miliard de euro (1,12 miliarde dolari).

Doctolib este a doua companie europeană care atinge statutul de “unicorn” de la începutul anului, după startup-ul fintech german N26, evaluat la 2,7 miliarde de dolari. În total, 13 companii au intrat în clubul unicornilor din ianuarie și până în prezent, cele mai multe având sediul în SUA.

SUA nu mai decontează cheltuielile de infrastructură ale României în beneficiul trupelor americane de Marină staționate în țară CITEȘTE ȘI SUA nu mai decontează cheltuielile de infrastructură ale României în beneficiul trupelor americane de Marină staționate în țară

Fondată în 2013 de ex-tenismenul Stanislas Niox-Chateu, Jessy Bernal și Ivan Schneider, Doctolib pune la dispoziția medicilor și spitalelor o soluție software completă pentru îmbunătățirea activității, permițându-le să atragă noi pacienți și să colaboreze cu alți medici, în schimbul unui abonament lunar.

Totodată, platforma oferă pacienților posibilitatea să facă programări online, inclusiv pentru consultații video.

Compania colaborează cu 75.000 de medici și 1.400 de unități sanitare din Franța și Germania, având 750 de angajați și birouri în 40 de orașe. Potrivit datelor proprii, platforma înregistrează 30 milioane de accesări lunar de la pacienți.

Doctolib intenționează să folosească fondurile atrase la noua rundă de finanțare pentru a-și dubla numărul de angajați în următorii trei ani, precum și pentru a se extinde pe alte piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
doctolib
unicorn
startup e-sanatate
finantare
evaluare