Olanda vrea să îl propună pe Jeroen Dijsselbloem pentru postul de director al FMI

Olanda vrea să îl propună pe Jeroen Dijsselbloem pentru postul de director al FMI
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2019

Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat vineri că Guvernul Olandei va susține un candidat propriu la postul de director general al Fondului Monetar Internațional, dar a refuzat să dezvăluie identitatea acestui candidat, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu toate acestea, sursele citate de instituțiile media NOS și Volkskrant susțin că acest candidat este fostul ministru olandez de Finanțe, Jeroen Dijsselbloem. În vârstă de 53 de ani, Jeroen Dijsselbloem a ocupat și postul de președinte al Eurogroupului, grupul miniștrilor de Finanțe din zona euro, în timpul crizei financiare a Greciei, scrie Agerpres.

Tranzacție: Bain Capital preia pachetul majoritar la Kantar, numărul 2 mondial în cercetarea de piață, cu operațiuni și în România. Tranzacție de peste 3 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Tranzacție: Bain Capital preia pachetul majoritar la Kantar, numărul 2 mondial în cercetarea de piață, cu operațiuni și în România. Tranzacție de peste 3 miliarde dolari

FMI va trebui să găsească un înlocuitor pentru actualul său director general, Christine Lagarde, după ce aceasta a fost nominalizată săptămâna trecută de liderii UE pentru postul de președinte al Băncii Centrale Europene (BCE), urmând să își preia noile atribuții la începutul lunii noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark rutte
fmi