Paravion: Evenimentele din Turcia îi fac pe români mai prudenți; rezervările last minute către alte destinații au crescut cu 25%

Paravion: Evenimentele din Turcia îi fac pe români mai prudenți; rezervările last minute către alte destinații au crescut cu 25%
scris 9 aug 2016

Evenimentele din ultimul an, din Turcia în special, dar și din alte destinații turistice europene, i-au determinat pe unii turiști români să aștepte până în ultimul moment atunci când își aleg vacanțele. Datele Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, arată că în acest an au crescut cu 25% rezervările last minute, efectuate cu o săptămână sau chiar cu câteva zile înainte de plecare, destinațiile preferate fiind Grecia, Spania și Portugalia.

Vânzările de destinații last minute au crescut cu circa 25% anul acesta față de anul trecut, cele mai căutate fiind cele de vară, cu insulele grecești în top.

Potrivit informațiilor Paravion, anul acesta este simțit un efect de ”aglomerare” a ofertelor last minute, determinat și de situația politică tensionată din Turcia, țară care, anii trecuți, domina toate topurile vacanțelor estivale. 

Astfel, o parte dintre turiștii care aveau în plan să își petreacă vacanța de vară în Turcia au renunțat la litoralul turcesc și au migrat către oferte de ultimă oră în Grecia, Spania sau Portugalia. De asemenea, datele companiei mai arată că, în continuare, peste 40% dintre cei care cumpără online pachete de vacanțe optează pentru last minute.

Alternativa la vacanța în Antalya este statul acasă CITEȘTE ȘI Alternativa la vacanța în Antalya este statul acasă

”Anul acesta am observat o creștere substanțială a cererii pentru oferte last minute, în special în ultimele luni. Deși, într-adevăr, Turcia a început să fie înlocuită cu destinații din Grecia, Spania și Portugalia, Antalya rămâne în preferințele turiștilor Paravion. Astfel, cele mai căutate destinații estivale last minute sunt, anul acesta, Zakynthos, Mykonos, Lefkada, Rhodos, Skiathos, Mallorca, majoritatea dorite de turiștii de până în 35 de ani. Cei cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani aleg cu precădere Creta, Corfu, Thassos și Antalya”, a declarat directorul general al Paravion, Remus Vișan.

Efectul loviturii de stat din Turcia: Rezervările s-au prăbușit, dar românii care au cumpărat deja vacanțe în Antalya nu renunță la ele CITEȘTE ȘI Efectul loviturii de stat din Turcia: Rezervările s-au prăbușit, dar românii care au cumpărat deja vacanțe în Antalya nu renunță la ele

Dacă cei mai tineri alocă un buget mediu de circa 700 euro, suficient pentru transport cu avionul dus-întors, cazare cu demipensiune sau all inclusive pentru 2 persoane, seniorii cheltuiesc, în medie, 800 euro pentru o vacanță în doi cu aceleași facilități incluse.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
romani
vacante
last minute
paravion