PayPal intră pe piața chineză a serviciilor de plăți prin intermediul unei achiziții

PayPal intră pe piața chineză a serviciilor de plăți prin intermediul unei achiziții
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2019

Platforma de transferuri de bani PayPal Holdings a obținut acordul autorităților din China pentru preluarea unei participații de control la o firmă locală de plăți, devenind prima companie străină care va intra pe piața serviciilor de plăți din această țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gopay Information Technology, ținta achiziției PayPal, a obținut aprobarea băncii centrale chineze pentru vânzarea unei participații de 70% către PayPal, au anunțat ambele companii, scrie News.ro.

Gopay deține licențe pentru servicii de plăți mobile, online și transfruntaliere în yuani, potrivit unui comunicat al acestei companii.

Tech Mahindra, divizia tehnologică a gigantului indian Mahindra & Mahindra, constructor de automobile, a intrat în România CITEȘTE ȘI Tech Mahindra, divizia tehnologică a gigantului indian Mahindra & Mahindra, constructor de automobile, a intrat în România

PayPal va face achiziția prin intermediul unei filiale din Shanghai. Termenii financiari nu au fost dezvăluiți.

Tranzacția ar urma să fie finalizată în ultimul trimestru al acestui an, potrivit PayPal.

La începutul anului 2018, banca centrală a Chinei a anunțat că deschide piața pentru companiile de plăți electronice din străinătate, măsură destinată promovării concurenței pe piața plăților destinate persoanelor fizice.

viewscnt
Afla mai multe despre
paypal
china