Președintele Oracle Larry Ellison a devenit mai bogat decât co-fondatorii Google și se apropie de Bill Gates

Președintele Oracle Larry Ellison a devenit mai bogat decât co-fondatorii Google și se apropie de Bill Gates
scris 13 dec 2021

Președintele Oracle Larry Ellison a deveni mai bogat decât co-fondatorii Google și se apropie de Bill Gates, după ce averea sa s-a mărit la închiderea tranzacțiilor bursiere de vineri cu aproape 16 miliarde de dolari, relatează CNBC.

Acțiunile Oracle au crescut vineri cu 16%, după rezultatele trimestriale peste așteptări raporte de companie, scrie News.ro.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Ellison, cel mai mare acționat al Oracle, cu o participație de 1,14 milioane de acțiuni, are în prezent o avere de 135,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Creșterea acțiunilor Oracle, a doua ca mărime în ultimii 20 de ani, a însemnat un câștig major pentru Ellison, care a co-fondat compania în 1977.

În topul miliardarilor Forbes, Ellison a urcat pe locul al cincilea, înaintea lui Larry Page (126,3 miliarde dolari) și Sergey brin (12,7 miliarde dolari), co-fondatorii Google.

Gates, al patrulea cel mai bogat om din lume, are o avere de 139,2 miliarde de dolari.

Revenirea lui Ellison a venit ca o surpriză având în vedere că alte companii de generație viitoare, cum sunt Google, Amazon și Facebook, s-au dezvoltat mult mai rapid în ultimii ani, în timp ce Oracle a consemnat creșteri procentuale de o singură cifră.

Oracle dă însă semne de accelerare a creșterii, iar ultimele previziuni ale companiei au depășit estimările, dând investitorilor încredere că trecerea sa la servicii cloud dă rezultate.

Creșterea averii sale peste cea a fondatorilor Google este probabil o realizare plăcută pentru Ellison după ce, în aprilie, Curtea Supremă a Statelor Unite a dat câștig de cauză Google împotriva Oracle, într-un conflict de lungă durată referitor la copyright, legat de softul utilizat în sistemul de operare pentru dispozitive mobile Android.

În plus, Oracle vrea să își dezvolte infrastructura cloud, sector în care Google este una dintre companiile care au o cotă de piață mai mare.

Averea lui Ellison, în vârstă de 77 de ani, provine în mare parte din proprietatea asupra Oracle, a cărei valoare s-a apreciat în acest an cu circa 44 de milairde de dolari, datorită unei creșteri de 59% a prețului acțiunilor companiei.

Ellison a dezvăluit în 2018 că a cumpărat o participație de 1 miliar de dolari la producătorul de automobile electrice Tesla al miliardarului Elon Musk. În ultimii trei ani, capitalizarea de piață a Tesla a crescut cu aproape 1300%, iar acțiunile lui Ellison valorează în prezent 16 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
larry ellison
oracle
google