Producătorii chinezi de carne de pui continuă cu planurile de majorare agresivă a producției, în pofida diminuării cererii ca urmare a pandemiei de coronavirus, reducând dependența de importuri pe fondul temerilor cu privire la siguranța cărnii importate, transmite Reuters.
Potrivit estimărilor realizate de Departamentul american al Agriculturii, în 2020, China, al doilea mare producător mondial de carne de pui, ar urma să producă o cantitate record de 14,85 milioane tone de carne de pui, ceea ce ar însemna o depășire a creșterii de 18% înregistrată anul trecut până la 13,75 milioane tone, arată Agerpres.
Această creștere a producției de carne de pui înseamnă o cerere mai mare pentru nutrețuri precum porumb și soia boabe, susțin traderii din China, în timp ce prețul la carnea de pui este în scădere. În paralel, majorarea producției interne ar putea însemna mai puține achiziții de carne de pui congelată din străinătate, într-un moment în care încrederea consumatorilor în alimentele importate a avut de suferit după descoperirea coronavirusului într-un lot de aripioare de pui din Brazilia.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Anul trecut, China a sacrificat 9,3 miliarde de pui, inclusiv 4,4 miliarde de pui cu pene albe, preferați de lanțurile de restaurante fast-food pentru carnea lor ieftină.
Marii producători chinezi de carne de pui, precum Liaoning Wellhope Agri-Tech și Fujian Sunner Development, aveau planuri de a-și majora producția, însă unii au accelerat aceste planuri după ce profiturile au crescut anul trecut, după ce epidemia de pestă porcină africană a dus la diminuarea producției de carne de porc. În condițiile în care consumatorii și restaurantele au căutat substituenți, prețurile la carnea de pui au urcat până la un nivel record.