Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Un startup fondat de 3 români atrage 1 milion de euro. Ce poate face statul: Dacă s-ar implica puțin mai direct, inclusiv prin a elimina din birocrație, s-ar face mult

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Un startup fondat de 3 români atrage 1 milion de euro. Ce poate face statul: Dacă s-ar implica puțin mai direct, inclusiv prin a elimina din birocrație, s-ar face mult
scris 23 iul 2020

Startup-ul Neurolabs fondat de 3 români, cu birouri în Edinburgh (Scoția) și Cluj-Napoca, a atras o finanțare de 1 milion de euro într-o rundă condusă de fondurile de investiții Lunar Ventures și Techstart Ventures, cu participarea 7percent Ventures, ID4 Ventures, Charles Songhurst și Andreas Wiese. 

Investiția va permite firmei să se concentreze pe dezvoltare în următorul 1 an și jumătate.

Anterior, firma, fondată în 2018 și care dezvoltă și furnizează algoritmi pentru automatizarea anumitor procese repetitive, astăzi efectuate de oameni în restaurante, cafenele, supermarketuri (precum încasarea banilor aferenți produselor cumpărate și verificarea stocurilor de marfă la raft), a mai atras investiții la diferite acceleratoare pentru startup-uri.

Startup-ul a fost fondat de 3 tineri, Remus Pop, Paul Pop și Patric Fulop, care au studiat împreună matematică și tehnologie la Universitatea din Edinburgh.

Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. CEO 2Performant: Listarea la bursă va fi una tehnică, urmată de o majorare de capital. Vizite la bursa din Londra și Nasdaq CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. CEO 2Performant: Listarea la bursă va fi una tehnică, urmată de o majorare de capital. Vizite la bursa din Londra și Nasdaq

"Cel mai greu este să ajungi să construiești și să livrezi pe piața reală suficient astfel încât să te ia în serios partenerii mai mari", spune Remus Pop, co-fondator Neurolabs, la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 17.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

El arată că în Suedia, participând la un accelerator de investiții, a observat o colaborare extrem de eficientă între stat și sectorul privat, cu autorități care pun la dispoziție o infrastructură adecvată afacerilor și o birocrație redusă.

"Cred că am putea urma puțin, ca guvern, exemplul celor din Suedia. Sunt anumite organizații care exact cu asta se ocupă, în a încuraja astfel de colaborări, însă cred că dacă statul român s-ar implica puțin mai direct, prin diferite mecanisme, atât financiare, cât și doar prin a elimina din birocrație, cred că s-ar face mult. Cred că resurse sunt și aș vrea să văd un pic mai mult calitate, inițiative locale, să se implice oameni care chiar își doresc să creeze un ecosistem de antreprenorat atât local, dar și regional", explică Remus Pop.

viewscnt
Afla mai multe despre
neurlabs
startup