Profitul net al ING Groep a crescut cu 27% în trimestrul trei, la 1,35 miliarde euro

Profitul net al ING Groep a crescut cu 27% în trimestrul trei, la 1,35 miliarde euro
scris 3 nov 2016

Profitul net al ING Groep, cea mai mare bancă din Olanda în funcție de active, prezentă și în România, a crescut cu 27% în trimestrul al treilea, la 1,35 miliarde de euro, de la 1,06 miliarde de euro în urmă cu un an, susținut de avansul creditelor și depozitelor, relatează MarketWatch.

Excluzând elementele excepționale, profitul a urcat cu 22%, la 1,34 miliarde de dolari, arată news.ro.

Veniturile nete din dobânzi, care reprezintă principala sursă de venituri a grupului, au urcat cu 8%, la 3,39 miliarde de euro.

Portofoliul de împrumuturi a urcat cu 3,6 miliarde de euro în trimestrul al treilea, perioadă în care depozitele au avansat cu 2 miliarde de euro.

Reprezentantul BNR a preluat președinția Centrului care trebuie să împace băncile și clienții înainte de a ajunge în instanță CITEȘTE ȘI Reprezentantul BNR a preluat președinția Centrului care trebuie să împace băncile și clienții înainte de a ajunge în instanță

Provizioanele pentru credite neperformante au crescut cu 1,5%, la 265 milioane de euro.

ING a anunțat luna trecută că în următorii doi ani va desființa 7.000 de locuri de muncă, în cadrul strategiei de reducere a costurilor și de investiții în extinderea operațiunilor digitale.

Banca intenționează să renunțe la 3.500 de angajați în Belgia și 2.300 în Olanda.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
profit