Autorizațiile pentru construcția de locuințe au scăzut în august cu 8,1%

Autorizațiile pentru construcția de locuințe au scăzut în august cu 8,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2018

Numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a crescut în august cu 8,1% față de aceeași lună a anului trecut, până la 4.059, declinul fiind generat de scăderea cererii în patru din cele opt regiuni ale țării, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În iulie, s-au eliberat 4.430 autorizații pentru construirea de clădiri rezidențiale, un avans de 3,5% față de aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro

În luna august, s-au eliberat 4.059 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 8,4% față de luna iulie și cu 8,1% față de luna august 2017.

FOTO Clădirea Unirii View, investiție a unui fost pilot belgian de raliuri, a fost finalizată CITEȘTE ȘI FOTO Clădirea Unirii View, investiție a unui fost pilot belgian de raliuri, a fost finalizată

În luna august 2018, față de aceeași lună a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale (-356 autorizații), scădere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: București-Ilfov (-324 autorizații), Nord-Est (-99), Vest (-18) și Sud-Muntenia (-9).

Creșteri au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+52 autorizații), Nord-Vest (+30) și Sud-Vest Oltenia (+12). În regiunea de dezvoltare Centru, s-a eliberat același număr de autorizații pentru clădiri rezidențiale.

În primele opt luni, s-au eliberat 29.009 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 5,1%, față de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În 2017, numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 7,6% față de anul anterior, până la 41.603. În 2016, numărul de autorizații pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu 1,2% față de anul anterior, până la 38.653.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii