CONFIRMARE FOTO Fostul Palat al Bursei atrage restaurante, un hotel, biciclete

CONFIRMARE FOTO Fostul Palat al Bursei atrage restaurante, un hotel, biciclete
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2018

Fostul Palat al Bursei, clădire istorică de patrimoniu, construită în anul 1880, a parcurs un proces de reamenajare și a închiriat spații mai multor firme, operațiune anunțată de Profit.ro din 2016 ca fiind pregătită. Clădirea este amplasată în centrul istoric al Bucureștiului și a fost retrocedată în anul 2008 Camerei de Comert si Industrie a Municipiului București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recent, Profit.ro a anunțat că fostul sediu al Bibliotecii Naționale din București, din fața Băncii Naționale a României, denumit "Palatul Bursei", a semnat după 2 ani primul contract de închiriere cu un restaurant, localul cu specific vietnamez Toàn's.

Informația a fost confirmată astăzi oficial de către Activ Property Services, una dintre principalele companii de consultanță imobiliară din România, care a anunțat că printre chiriașii clădirii, cu un grad de ocupare de 100%, se mai află și magazinul de biciclete La Vita e Velo,  cafeneaua Formă Art Café, hotelul NF Palace Old City Bucharest, precum și biroul de arhitectură Metropolis. 

Clădirea este administrată de Camera de Comerț și Industrie București, care a reintrat în proprietatea clădirii prin retrocedare, în baza unei decizii a instanței din urmă cu 10 ani.

FOTO Tranzacție pe piața imobiliară: Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, semnează a doua afacere majoră în România, cumpărând clădirea Crystal Tower, sediul ING Bank România CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție pe piața imobiliară: Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, semnează a doua afacere majoră în România, cumpărând clădirea Crystal Tower, sediul ING Bank România

Activ Property Services a fost înființată în 1993 și are sediul central în București și două birouri regionale, în Timișoara și Cluj-Napoca, devenind birou afiliat al GVA Worldwide în Romania la începutul anului 2018, iar în perioada 1995-2016 fiind partenerul local al Cushman & Wakefield.

Palatul a fost construit după ce președintele Camerei de Comerț a mers în audiență la Regele Carol I. Cu două etaje înalte, mansardă, pod și subsol, palatul are o suprafață construită de 1.957 metri pătrați

În 2016, Profit.ro anunța că această clădire a fost scoasă pe piața imobiliară spre închiriere.

Fotografii furnizate Profit.ro de către CCIB

Fotografii furnizate Profit.ro de către CCIB

Palatul Camerei și al Bursei, edificiu de prestigiu al arhitecturii bucureștene de la începutul secolului al XX-lea, a fost construit de Camera de Comerț a Bucureștiului pe un teren atribuit de ministrul Ioan N. Lahovary, după ce președintele din 1904 al Camerei, George G. Assan, a mers în audiență la Regele Carol I, pentru a ridica problema unui sediu.

După un concurs de selectare a proiectului de construcție a Palatului Bursei, cu premii pornind de la 3.000 de lei aur și ajungând până la 8.000 de lei aur, a fost ales proiectul arhitectului Ștefan Burcuș, care a proiectat și Palatul Artelor, Palatul Administrativ din Craiova (actuala Prefectură), Catedrala din Galați. Piatra de temelie a fost pusă de Principele Ferdinand și principesa Maria la 11 mai 1908, fiind inaugurat trei ani mai târziu, la 27 mai 1911, în prezența regelui Carol I. Lucrarea a fost estimată la 800.000 de lei aur. Și la acel moment la parter au fost deschise mici magazine, o cafenea și o berărie, etajele fiind ocupate de angajații Camerei de Comerț și Industrie.

Fotografii furnizate Profit.ro de către CCIB

Fotografii furnizate Profit.ro de către CCIB

În vara anului 1913, imobilul a găzduit Conferința de Pace care a marcat încheierea celui de–al doilea Război Balcanic.

Din 1955, începând cu regimul comunist, clădirea a devenit sediul Bibliotecii Naționale a României până în 2008, când a fost retrocedată Camerei de Comerț și Industrie București, prin decizie a Inaltei Curți de Casație și Justiție.

Fotografii furnizate Profit.ro de către CCIB

Fotografii furnizate Profit.ro de către CCIB

viewscnt
Afla mai multe despre
palatul bursei
bucuresti
centrul vechi