Acțiunile dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande au crescut cu până la 82%, după ce Country Garden a evitat incapacitatea de plată

Acțiunile dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande au crescut cu până la 82%, după ce Country Garden a evitat incapacitatea de plată
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2023

Acțiunile dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande au crescut cu până la 82% miercuri, conducând câștigurile acțiunilor incluse în indicele Hang Seng, după ce dezvoltatorul Country Garden a evitat intrarea în incapacitate de plată, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ulterior, acțiunile Evergrande și-au mai redus câștigurile, dar a fost încă în urcare cu aproximativ 70%, scrie News.ro.

CONFIRMARE FOTO Când aduce proprietarul Zara în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Când aduce proprietarul Zara în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus

Sectorul imobiliar a fost cel mai mare câștigător în cadrul Hang Seng, dar indicele general a fost totuși în teritoriu negativ, tras în jos de acțiunile din domeniul sănătății și industrie.

Alte acțiuni, precum Country Garden Holdings și Logan Group, au crescut și ele, cu până la 26%, respectiv 28%, în timp ce indicele Hang Seng Mainland Properties a avansat cu aproximativ 4%.

Câștigurile au venit după ce Country Garden a reușit să plătească marți cupoane pentru obligațiuni, de 22,5 milioane de dolari, evitând la limită intrarea în incalacitate de plată.

Plățile pentru obligațiuni erau datorate inițial în august, dar Country Garden a trimis plățile cu câteva ore înainte de expirarea unei perioade de grație de 30 de zile.

Sectorul imobiliar al Chinei a încetinit de când Evergrande a intrat în default în 2021. Săptămâna trecută, acțiunile Evergrande și-au reluat tranzacționarea și au încheiat prima sesiune din ultimele 17 luni în declin cu aproape 80%.

Alte acțiuni ale unor companii imobiliare chineze au scăzut, de asemenea, în ultimul an, pe fondul temerilor de contagiune.

Acțiunile Country Garden au scăzut cu 53% în acest an, în timp ce Logan au coborât cu 18%.

Semnal pentru Isărescu? Banca Națională a Poloniei taie puternic dobânda cheie CITEȘTE ȘI Semnal pentru Isărescu? Banca Națională a Poloniei taie puternic dobânda cheie

Miercuri, publicația chineză de stat Securities Times a publicat un comentariu în care cere ridicarea ”politicilor care restricționează achizițiile de proprietăți în alte orașe decât cele mai fierbinți orașe de nivel superior”, cât mai curând posibil, potrivit unei traduceri CNBC.

Comentariul a susținut că ”în situația actuală în care există schimbări majore în relația cerere-ofertă pe piața imobiliară, nu mai este oportun să se păstreze politici restrictive, care au fost implementate anterior pentru a reduce speculațiile”.

Prin urmare, a concluzionat că există ”o necesitate urgentă” de a crește sprijinul pentru a stimula vânzările, eliberând astfel cererea suprimată de această politică rigidă a locuințelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
country garden
china
evergrande