AdePlast a cumpărat 20 hectare lângă Craiova pentru a ridica o fabrică ce va deservi Bulgaria, Serbia, alte țări din fosta Iugoslavie

AdePlast a cumpărat 20 hectare lângă Craiova pentru a ridica o fabrică ce va deservi Bulgaria, Serbia, alte țări din fosta Iugoslavie
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2017

Producătorul de materiale de construcții Adeplast, deținut de antreprenorul Marcel Bărbuț, a cumpărat 20 de hectare de teren la Ișalnița, lângă Craiova, unde va construi, până anul viitor, o nouă fabrică de mortare și una de polistiren. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Am achiziționat deja terenul de 20 hectare și am demarat operațiunile necesare construcțiilor. Dezvoltarea pe care am programat-o la Craiova va fi o copie a celei de la Roman, având scopul de a deservi toată partea de sud a țării, Bulgaria, Serbia, cât și celelalte țări din fosta Iugoslavie. Este luată în calcul dezvoltarea în anii următori a ambalajelor pentru piesele din producția auto având în vedere că la distanță mică de noi se află fabrica Ford. Estimăm că vom începe livrările în luna mai 2018”, a declarat Marcel Bărbuț.

Concomitent cu dezvoltarea de la Craiova, AdePlast intenționează construcția unei noi hale de producție a polistirenului la Oradea, pe o suprafață de 2.800 de metri pătrați, achiziționată deja, care se află pe locul fostei fabrici Chimprestor. “Am decis ca la Oradea să deschidem o nouă linie de producție a polistirenului dedicat construcțiilor speciale, cum ar fi acoperișurile în pantă și pentru încălzirea în pardoseală. Deja 50% din producție este programată să fie livrată către Ungaria și Austria”, a mai spus Marcel Bărbuț.

De asemenea, compania are în vedere o nouă facilitate de producție la Cluj-Napoca, pentru care a început căutările unui teren de circa 4-5 hectare. Aici, AdePlast va produce inclusiv ambalaje de polistiren pentru fabricile din parcul industrial din oraș. S-a luat în calcul și producția de polistiren pentru sistemele de încălzire în pardoseală și pentru acoperișuri.

RAPORT Guvernul a fost avertizat de 2 ani că pe piață sunt alimente de slabă calitate, problema fiind considerată severă. Care sunt cele mai frecvent falsificate alimente CITEȘTE ȘI RAPORT Guvernul a fost avertizat de 2 ani că pe piață sunt alimente de slabă calitate, problema fiind considerată severă. Care sunt cele mai frecvent falsificate alimente

La Ploiești va fi deschisă o nouă linie de producție pentru polistirenul dedicat acoperișurilor în pantă și pentru sistemele de încălzire în pardoseală. Actualul depozit de vopsele va fi mutat într-o noua hală, iar în spațiul rămas va fi montată linia de producție.

Compania AdePlast a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 346,1 milioane lei și un profit net de 25,1 milioane lei.

AdePlast are 270 de angajați și trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiești și Roman, unde produce adezivi și mortare uscate, vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailur  și tencuieli decorative. 

viewscnt
Afla mai multe despre
adeplast
mortar
polistiren