CTP a ajuns la un portofoliu de 3,5 milioane de metri pătrați suprafață închiriabilă

CTP a ajuns la un portofoliu de 3,5 milioane de metri pătrați suprafață închiriabilă
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 20 apr 2016

Dezvoltatorul și operatorul de parcuri logistice și industriale CTP a anunțat că a încheiat tranzacții de 260.000 de metri pătrați în primul trimestru al acestui an, ajungând la o suprafață totală închiriabilă de 3,5 milioane de metri pătrați în șapte piețe din Europa Centrală și de Est în care este prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Peste 50% din volumul tranzacțiilor, respectiv 151.000 de metri pătrați, s-au încheiat în Republica Cehă, piața de bază a CTP, informează compania.

"Poziția CTP în piața de bază rămâne puternică, și constatăm o creștere a cererii din partea companiilor din sectorul automotive, electronice și e-commerce. Gradul de ocupare se ridică la peste 90%, și construim pentru a putea satisface cererea tot mai mare," afirmă Jaroslav Kaizr, Business Director CTP.

CTP a închiriat complet noua facilitate de 30.000 mp de la CTPark Bucharest West CITEȘTE ȘI CTP a închiriat complet noua facilitate de 30.000 mp de la CTPark Bucharest West

Activitatea de închiriere din România a crescut în primul trimestru al acestui an. În total, tranzacțiile noi din piață însumează peste 60.000 de metri pătrați. Una dintre cele mai mari tranzacții din țară în primul trimestru a fost închirierea a 15.000 metri pătrați către compania de logistică OTZ. De asemenea, Laboratoarele Fares Bio Vital au semnat pentru o suplimentare de 3.000 mp în CTPark Deva.

"Se înregistrează o creștere masivă a cererii de spații în România, condusă în principal de furnizorii de servicii logistice și de sectorul de producție," afirmă Marian Orzu, Head of Business Development and Leasing Romania.

În Slovacia au fost semnate tranzacții de 19.000 metri pătrați, în timp ce, în Ungaria, compania a tranzacționat 30.000 de metri pătrați.

Ținta CTP este de a avea un portofoliu de proprietăți industriale de clasă A de cinci milioane de metri pătrați până la finalul anului 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
dezvoltator
spatii logistice
portofoliu