Belgienii de la WDP și BEI au semnat un acord pentru un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro

Belgienii de la WDP și BEI au semnat un acord pentru un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro
scris 19 dec 2018

Dezvoltatorul logistic belgian WDP a anunțat, miercuri, că a semnat cu Banca Europeană de Investiții (BEI) un acord pentru un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro.

Fondurile vor fi destinate finanțării proiectelor de dezvoltare nou construite, în faza de dinaintea închirierii, din regiunile de convergență la Uniunea Europeană (UE) din România, potrivit companiei.

”În urma cooperării inaugurale din 2010, WDP și Banca Europeană de Investiții (BEI) au semnat un acord pentru un nou pachet de finanțare în valoare de 150 de milioane de euro. Împrumuturile vor fi structurate sub forma unor împrumuturi la termen care vor fi acordate în funcție de distribuția capitalului către proiecte realizate începând cu anul 2018 și privind viitoarea conductă, destinate regiunilor de convergență UE din România”, se arată în comunicat.

EXCLUSIV Grupul belgian Atenor intră pe piața rezidențială și are pregătite peste 180 milioane euro pentru România. A cumpărat un teren aproape de Promenada Mall și negociază noi tranzacții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul belgian Atenor intră pe piața rezidențială și are pregătite peste 180 milioane euro pentru România. A cumpărat un teren aproape de Promenada Mall și negociază noi tranzacții

Noile depozite vor fi închiriate pe termen lung, punându-se accentul pe stabilirea unor noi operațiuni logistice și vor fi situate pe unul dintre cele cinci coridoare naționale cheie identificate în cadrul Master Planului General de Transport al României, scrie News.ro.

”Acest pachet de finanțare confirmă și susține misiunea companiei noastre de a contribui la economia reală prin dezvoltarea unei infrastructuri logistice moderne pentru clienții noștri, astfel ducând la un lanț de aprovizionare asigurat pe viitor și favorizând generarea de locuri de muncă în această regiune”, a afirmat directorul general al WDP în România, Jeroen Biermans.

În octombrie, WDP a anunțat investiții suplimentare de 75 de milioane de euro în România, iar valoarea portofoliului total al bunurilor imobiliare se va apropia de 500 de milioane de euro până la sfârșitul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
wdp
bei
depozite