Bundesbank avertizează în privința pericolului supraîncălzirii pieței imobiliare din Germania

Bundesbank avertizează în privința pericolului supraîncălzirii pieței imobiliare din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2021

Bundesbank, banca centrală din Germania, a avertizat în privința supraîncălzirii pieței imobiliare, pe care o consideră o ”vulnerabilitate specifică”, în condițiile în care prețurile proprietăților continuă să crească, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Practic, am văzut toți indicatorii – prețuri, credit – acei indicatori au continuat să crească în Germania și nu se vede un impact mare al pandemiei”, a spus Claudia Buch, vicepreședinte la Bundesbank.

Ea a adăugat că echipa ei de la Bundesbank estimăează o abatere de aproximativ 10% până la 30% ale prețurilor față de elementele fundamentale, scrie News.ro.

EXCLUSIV FOTO Terenul fabricii Tutunul Românesc, râvnit pentru potențialul său imobiliar, scos, din nou, la licitație. Lichidatorul: Interesul se menține crescut pentru acest activ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Terenul fabricii Tutunul Românesc, râvnit pentru potențialul său imobiliar, scos, din nou, la licitație. Lichidatorul: Interesul se menține crescut pentru acest activ

”Ceea ce este o evoluție puțin nouă este că aceste supraevaluări sunt, de asemenea, mai răspândite, așa că sunt în afara orașelor mari... [și] aproape 90% dintre gospodării se așteaptă ca prețurile să crească în continuare”, a spus ea.

Cea mai recentă analiză a stabilității financiare efectuată de Bundesbank a remarcat, de asemenea, joi, că creditorii germani ar trebui să constituie rezerve de capital pentru a aborda aceste probleme potențiale de pe piața imobiliară.

Există îngrijorări că, odată cu supraevaluarea în sector, băncile nu estimează corect valoarea reală a garanțiilor și, prin urmare, sunt mai expuse la viitoarele ajustări ale prețurilor.

”Stabilitatea financiară ar fi în pericol dacă evoluțiile destabilizatoare ar avea loc pe piața imobiliară, în care creșterea volumelor de credit și a prețurilor ar coincide cu o deteriorare a sustenabilității datoriilor debitorilor”, afirmă banca centrală germană în raport.

viewscnt
Afla mai multe despre
bundesbank
germania
imobiliare