Cel mai mare producător de scaune de birou din România operează la Cluj!

Cel mai mare producător de scaune de birou din România operează la Cluj!
scris 3 sep 2020

Grupul Antares este o afacere de familie pornită în urmă cu 25 de ani, devenimd între timp unul dintre cei mai importanți producători de scaune de birou din Europa Centrală și de Est. În acest moment, compania numără peste 300 de angajați și cinci fabrici, cu o producție anuală ce depășește 1,2 milioane de scaune , cu o cifră totată de afaceri de peste 34 de milioane de euro.

Povestea Antares România începe în anul 1998 și presupune două fabrici în Cluj-Napoca și în Remetea, cu un număr de 82 de angajați, din care cei mai mulți sunt în Cluj. Astăzi, Antares România a devenit cel mai mare producător de scaune de birou din țara noastră, accentual fiind pus pe modelul B2B, scaune made in Romania.

În cadrul Centrului de Excelență în Mobilă a Clusterului Mobilier Transilvan, unde Antares România este unul dintre promotori, compania a lansat un inedit proiect de inovare – scaunul smart My Tesla, primul scaun smart dezvoltat în România. Până acum nu exista pe piață un scaun care să îmbine șederea statică cu cea dinamică iar My Tesla tocmai asta realizează. Mecanismul face posibilă schimbarea șederii statice cu una activă și senzorii te anunță prin intermediul unei platforme online dacă nu stai corect în scaun. Acest concept este dezvoltat împreună Cluster Mobilier Transilvan și cu sprijinul unui profesor de la Universitatea Sopron. Scaunul smart de birou ar putea apărea pe piață în cursul anului viitor, spun reprezentanții Antares România.

Poate cel mai important contract derulat de compania Antares din țara noastră este o colaborare comercială cu statul Egipt. Acest contract s-a ivit ca urmare a faptului că Egiptul a decis să construiască un nou oraș, un așa numit centru administrativ, cu scopul de a reduce numărul locatarilor din Cairo, cunoscut fiind faptul că orașul a devenit dealtfel unul destul de aglomerat. Acest centru administrativ va avea clădiri de birou, blocuri, mall-uri etc. și va avea aproximativ 6 milioane de locuitori. Pentru amenajarea clădirilor de birou, egiptenii au avut nevoie de scaune de birou și aici a intrat Antares Romania în scenă, ca producător și distribuitor de scaune. Subiectul contractului îl reprezintă livrarea a 56.000 de mii de scaune, acest contract fiind cel mai valoros pentru Antares Romania și nu numai, nici în cadrul grupului Antares International nu s-au mai încheiat contracte asemănătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
scaune de birou
antares