China ia noi măsuri pentru susținerea financiară a dezvoltatorilor imobiliari aflați în dificultate

China ia noi măsuri pentru susținerea financiară a dezvoltatorilor imobiliari aflați în dificultate
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2022

Autoritățile de reglementare chineze au cerut instituțiilor financiare să acorde mai mult sprijin dezvoltatorilor imobiliari, pentru a susține sectorul imobiliar aflat în dificultate, au declarat duminică două surse cu informații directe în acest domeniu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O notificare adresată instituțiilor din partea Băncii Populare a Chinei și a Comisiei de Reglementare a Asigurărilor și Băncilor din China a subliniat 16 pași pentru a sprijini industria, inclusiv extinderea rambursării împrumuturilor, într-un efort major de a atenua criza profundă a lichidității care a afectat sectorul imobiliar de la jumătatea anului 2020, scrie News.ro

CONFIRMARE FOTO Grupul Villar, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Israel, se lansează pe sectorul logistic din România cu un proiect major CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Grupul Villar, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Israel, se lansează pe sectorul logistic din România cu un proiect major

Mișcarea, care a fost raportată pentru prima dată de Bloomberg, vine în timp ce dezvoltatorii imobiliari lipsiți de numerar se luptă să apeleze la surse de finanțare pentru a finaliza proiectele și a plăti furnizorii.

Câțiva dezvoltatori nu și-au îndeplinit obligațiile de plată a datoriilor offshore în ultimul an.

Autoritățile de reglementare chineze încurajează instituțiile financiare să permită companiilor imobiliare să amâne rambursarea unor împrumuturi, cum ar fi împrumuturile pentru dezvoltare imobiliară și împrumuturile fiduciare, au spus sursele.

Sursele citate în aviz au spus că, dacă un împrumut urmează să ajungă la scadență în termen de șase luni, companiilor imobiliare li se poate permite să amâne rambursările cu încă un an.

Potrivit notificării, companiile sunt, de asemenea, încurajate să ofere finanțare firmelor imobiliare pentru proiecte precum construcția de locuințe destinate închirierii și fuziuni și achiziții, au spus sursele.

Sursele au refuzat să fie numite deoarece notificarea era confidențială.

Cele două autorități de reglementate nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Reuters.

Sectorul imobiliar al Chinei, cândva un pilon al creșterii, a încetinit brusc în acest an, deoarece guvernul a încercat să limiteze împrumuturile excesive ale dezvoltatorilor.

Restricționarea a declanșat scăderi ale vânzărilor și prețurilor proprietăților, neîndeplinirea obligațiunilor și suspendarea construcției de locuințe, înfuriind proprietarii de case care au amenințat că vor opri plățile ipotecare.

Peste 200 de guverne locale au luat măsuri pentru a sprijini sectorul aflat în dificultate în acest an, vizând în principal cumpărătorii de case, inclusiv prin acordarea de subvenții, reducerea ratelor ipotecare și permițând avansuri mai mici.

Cererea generală rămâne însă fragilă.

Notificarea vine în momentul în care factorii de decizie politică au crescut recent sprijinul pentru dezvoltatorii care nu se blochează.

Autoritățile de reglementare chineze au extins săptămâna aceasta un program cheie de sprijin pentru finanțare conceput pentru firme private, inclusiv companii imobiliare, la aproximativ 250 de miliarde de yuani (35,18 miliarde de dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
china
dezvoltatori imobiliari