Compania belgiană Mitiska, printre cei mai activi investitori de proiecte de retail din România, deschide un nou parc de retail

Compania belgiană Mitiska, printre cei mai activi investitori de proiecte de retail din România, deschide un nou parc de retail
scris 10 dec 2019

Compania belgiană Mitiska REIM, specializată în investiții în centre comerciale și care deține în România 26 de astfel de galerii comerciale, anunță deschiderea celui mai recent proiect al său, la Brăila.

Această nouă inaugurare urmează altor două parcuri comerciale dezvoltate în ultimele 6 luni în România. În iunie, Mitiska REIM și Square 7 Properties au dezvoltat un proiect la Drobeta Turnu Severin, iar în octombrie a fost deshis un parc comercial de mici dimensuni la Bacău.

Globalworth și Simon Roth construiesc lângă Renault o clădire de birouri pe terenul cumpărat de la ginerele lui Nicolae Ciornîi, unul dintre cei mai bogați moldoveni CITEȘTE ȘI Globalworth și Simon Roth construiesc lângă Renault o clădire de birouri pe terenul cumpărat de la ginerele lui Nicolae Ciornîi, unul dintre cei mai bogați moldoveni

În total, Mitiska REIM administrează în prezent, în România, 26 parcuri comerciale, acesta fiind considerat cel mai mare portfoliu de parcuri comerciale din țară însumând o suprafață comercială închiriabilă de peste 110.000 metri pătrați. 

În 2020 este prevăzută dezvoltarea unui nou parc comercial și extinderea a 3 parcuri comerciale existente.

Fondată în 1990, Mitiska REIM este o companie privată specializată în investiții imobiliare și în gestionarea fondurilor, cu sediul la Bruxelles, Belgia. Mitiska investește exclusiv în sectorul centrelor comerciale din Europa de Vest și Europa Centrală și de Est. 

Compania deține proprietăți, pe lângă România, în Belgia, Franța, Germania, Spania, Polonia și Republica Cehă. Mitiska este unul dintre cei mai activi investitori de proiecte de retail din România, având centre comerciale în București, Bistrița, Pașcani, Slobozia, Ploiești, Mediaș, Reșița, Sibiu și Buzău.

Mitiska REIM administrează acest portofoliu românesc de parcuri comerciale în numele a două fonduri de investiții belgiene, First Retail International (FRI) și First Retail International 2 (FRI2). În acest an, în septembrie, FRI a semnat un contract de împrumut de 27 milioane euro cu Erste Group AG pentru refinanțarea Intercora, un portofoliu românesc de active care include 7 parcuri comerciale și care a fost achiziționat inițial în 2012. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mitiska
square 7 properties
parc de retail