Compania prin care Michael Topolinski deține fostul producător de pompe Aversa contestă decizia de intrare în insolvență

Compania prin care Michael Topolinski deține fostul producător de pompe Aversa contestă decizia de intrare în insolvență

Proiectul imobiliar Skylight Residence

scris 14 iul 2020

Skylight Residence, companie prin intermediul căreia omul de afaceri canadian Michael Topolinski deține fostul producător de pompe Aversa din cartierul bucureștean Obor, a depus apel împotriva deciziei instanței de deschidere a procedurii de insolvență, precum și o cerere de suspendare a efectelor acestei decizii.

Profit.ro a anunțat ieri că Skylight Residence a intrat în insolvență la cererea dezvoltatorului aplicației de asistență rutieră Twelp, firma Peino Management, care a reclamat în instanță neplata unor datorii.

FOTO Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea CITEȘTE ȘI FOTO Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea

În februarie, Profit.ro a relatat că dezvoltatorul aplicației de asistență rutieră Twelp, firma Peino Management, a cerut insolvența Skylight Residence.

Prin această acțiune, susțintă de societatea de avocatură din București SCPA Boerescu & Ciocodeica, dezvoltatorul de software a transmis atunci că urmărește recuperarea unei creanțe de aproximativ 750.000 euro de la fima lui Topolinski.

Tot atunci, compania Skylight Residence SRL a transmis că este în litigiu cu Peino în legătură cu o investiție de 189.000 euro, că are fonduri lichide de 50 milioane lei și că nu are nicio datorie.

Acum, Skylight contestă decizia de insolvență, pe care o consideră nefondată și abuzivă, spunând că Benevo Holdings Ltd. (debitoarea) a achitat către Peino datoria recunoscută de 189.000 de euro, diferența de 547.000 de euro făcând obiectul unei acțiuni în instanță în dosarul inițiat de Benevo Holding Ltd., SkyLight Residence SRL și Michael Danny Topolinski.

Compania continuă să transmită că nu are împrumuturi bancare sau de la alte entități sau persoane, cu excepția proprietarului Michael Topolinski, care a investit în companie fonduri de peste 10 milioane de euro, că familia Topolinski deține fonduri disponibile de peste 50 milioane lei și că societatea are disponibilitățile bănești să achite întreaga sumă invocată de Peino Management.

EXCLUSIV Prima fabrică Pepsi devine cartier rezidențial. Dezvoltarea - asigurată de un grup din care face parte unul dintre pionierii internetului românesc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima fabrică Pepsi devine cartier rezidențial. Dezvoltarea - asigurată de un grup din care face parte unul dintre pionierii internetului românesc

„Am arătat că SkyLight nu va plăti această sumă nu pentru că nu ar fi solvabilă ci pentru că suma nu este datorată nici de SkyLight nici de Benevo Holdings Ltd. și nici de altă persoană, iar acest lucru va fi stabilit în acțiunea ce face obiectul unei cauze aflate pe rol în instanță. Este o diferență majoră pe care un judecător specializat de insolvență nu are cum să nu o cunoască sau să nu o observe”, susține Michael Topolinski.

În septembrie 2013, Michael Topolinski a cumpărat la licitație producătorul de pompe Aversa pentru 17,3 milioane de euro. La mai puțin de o lună de la licitație, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a contestat în instanță vânzarea fabricii și de atunci au apărut probleme juridice nesoluționate până astăzi.

La finele anului trecut, Topolinski a vândut jumătate din terenul fostei fabrici Textile Dacia din cartierul Bucureștii Noi companiei suedeze Skanska pentru peste 23 milioane de euro, preț la care a devenit cea mai mare tranzacție cu teren a anului. În acest context, surse din piață au susținut la începutul anului că omul de afaceri ar mai avea de achitat a doua tranșă la AVAS, de 13 milioane euro, pentru Aversa.

Pe cele 10 hectare de teren ale Aversa din zona Obor, Topolinski a anunțat că ar vrea să construiască „cel mai mare complex rezidențial din mijlocul Bucureștiului“.

viewscnt
Afla mai multe despre
twelp
peino management
skylight residence