Dezvoltatorul aplicației Twelp cere insolvența investitorului imobiliar care deține fosta fabrică Aversa din Obor

Dezvoltatorul aplicației Twelp cere insolvența investitorului imobiliar care deține fosta fabrică Aversa din Obor

Proiectul imobiliar Skylight Residence

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2020

Dezvoltatorul aplicației de asistență rutieră Twelp, firma Peino Management, a cerut insolvența Skylight Residence, companie prin intermediul căreia omul de afaceri canadian Michael Topolinski deține fostul producător de pompe Aversa din cartierul bucureștean Obor. UPDATE miercuri, 12 februarie, ora 16.04 Compania Skylight Residence a transmis o reacție, care poate fi citită mai jos.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prin această acțiune, susțintă de societatea de avocatură din București SCPA Boerescu & Ciocodeica, dezvoltatorul de software urmărește recuperarea unei creanțe de aproximativ 750.000 euro de la fima lui Topolinski, potrivit informațiilor Profit.ro.

EXCLUSIV Prima fabrică Pepsi devine cartier rezidențial. Dezvoltarea - asigurată de un grup din care face parte unul dintre pionierii internetului românesc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima fabrică Pepsi devine cartier rezidențial. Dezvoltarea - asigurată de un grup din care face parte unul dintre pionierii internetului românesc

În septembrie 2013, Michael Topolinski a cumpărat la licitație producătorul de pompe Aversa pentru 17,3 milioane de euro. La mai puțin de o lună de la licitație, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a contestat în instanță vânzarea fabricii și de atunci au apărut problemele juridice care nu s-au soluționat până astăzi.

La finele anului trecut, Topolinski a vândut jumătate din terenul fostei fabrici Textile Dacia din cartierul Bucureștii Noi companiei suedeze Skanska pentru peste 23 milioane de euro, preț la care a devenit cea mai mare tranzacție cu teren a anului. În acest context, surse din piață susțin că omul de afaceri ar mai avea de achitat a doua tranșă la AVAS, de 13 milioane euro, pentru Aversa.

Pe cele 10 hectare de teren ale Aversa din zona Obor, Topolinski a anunțat că ar vrea să construiască „cel mai mare complex rezidențial din mijlocul Bucureștiului“.

UPDATE miercuri, 12 februarie, ora 16.04 Compania Skylight Residence SRL a transmis că este în litigiu cu Peino în legătură cu o investiție de 189.000 euro, că are fonduri lichide de 50 milioane lei și că nu are nicio datorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
twelp
peino management
skylight residence