Compania Trump a încercat să obțină o afacere imobiliară din Moscova, în timp ce republicanul candida la președinția SUA

Compania Trump a încercat să obțină o afacere imobiliară din Moscova, în timp ce republicanul candida la președinția SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2017

Compania lui Donald Trump a încercat să obțină o afacere imobiliară din Moscova la sfârșitul lui 2015 și începutul lui 2016, în timp ce republicanul candida la președinția SUA, scrie Washington Post citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotidianul a citat persoane apropiate propunerii și documente văzute de avocații Organizației Trump, scrie News.ro.

Potrivit publicației, investitori și compania lui Trump au semnat o scrisoare de intenție pentru a construi un Trump Tower în Moscova, însă proiectul, pentru care nu s-a găsit teren și nu s-au dat autorizații, a fost abandonat la sfârșitul lunii ianuarie 2016, cu puțin înainte de începerea primarelor republicane.

FOTO Conglomeratul american General Electric își instalează centrul de soluții software în noul complex de birouri deschis în fața Guvernului, lângă casa unui guvernator BNR CITEȘTE ȘI FOTO Conglomeratul american General Electric își instalează centrul de soluții software în noul complex de birouri deschis în fața Guvernului, lângă casa unui guvernator BNR

Discuțiile privind proiectul de la Moscova au început în septembrie 2015. Un investitor neidentificat intenționa să construiască proiectul și, în baza unui acord, să pună numele lui Trump pe el. Însă nu este clar cât de implicat sau în ce măsură era la curent Trump cu negocierile companiei sale, scrie Washington Post.

Înainte ca proiectul să fie abandonat, dezvoltatorul rus i-a cerut lui Trump să viziteze Moscova și să promoveze propunerea și a sugerat că l-ar putea convinge pe liderul rus Vladimir Putin să spună “lucruri grozave” despre Trump.

Republicanul, ales președinte în noiembrie 2016, nu a mers la Moscova.

Detaliile despre proiectul de afacere sunt incluse într-o serie de e-mailuri ce vor fi predate anchetatorilor congresului în curând.

Casa Albă și Trump Organization nu au comentat informațiile.

Materialul Washington Post vine pe fondul investigațiilor desfășurate de procurorul special Robert Mueller și de comisii ale Congresului, privind eventuala colaborare între echipa de campanie a lui Trump și Moscova, pentru influențarea alegerilor din 2016. Trump și Guvernul rus au negat acuzațiile.

În iulie 2016, Trump a negat orice legătură cu Rusia. “Pentru a se ști, am ZERO investiții în Rusia”, a scris el pe Twitter. “Nu am nimic de-a face cu Rusia”, a subliniat Trump într-o conferință de presă, a doua zi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
moscova