Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Immofinanz preia controlul asupra S Immo

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Immofinanz preia controlul asupra S Immo
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2018

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Immofinanz AG a preluat S Immo AG și, implicit, cinci companii deținute de aceasta: Societate Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS) SRL, Victoriei Business Plazza SRL, Dual Construct Invest SRL, Roter Investiții Imobiliare SRL și CII Central Investments Imobiliare SRL. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dezvoltatorul austriac Immofinanz a semnat în luna aprilie un act pentru cumpărarea a 29,1% din acțiunile companiei S IMMO, într-o tranzacție de aproximativ 390 milioane euro.

Immofinanz este un grup imobiliar comercial care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în șapte piețe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia.

Globalworth își ridică încasările în România pe fondul atragerii de noi chiriași, printre care Dell, Honeywell, Mindspace, Delphi CITEȘTE ȘI Globalworth își ridică încasările în România pe fondul atragerii de noi chiriași, printre care Dell, Honeywell, Mindspace, Delphi

Grupul deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 4,1 miliarde de euro (fără activele din Rusia), ce cuprinde peste 240 de proprietăți. Immofinanz este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

CA Immo și Immofinanz sunt printre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România, cu proiecte atât în zona de retail, cât și de birouri. Cumulat, cele două companii dețin circa 15% din spațiile de birouri de pe piața locală, estimată la 2,1 milioane de metri pătrați.

În România, portofoliul de retail al Immofinanz include patru centre comerciale Vivo!, în Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești, care sunt în prezent complet ocupate și au o suprafață închiriabilă totală de 147.000 metri pătrați.

Nu sunt singurii austrieci activi pe piața locală de real estate. S Immo, parte a grupului Erste, are în portofoliu 34.000 de metri pătrați pentru spații de birouri existente sau în construcție, iar Raiffeisen Property Holding International deține 71.000 de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
immofinanz
s immo