România, cel mai puternic declin al lucrărilor de construcții din UE

România, cel mai puternic declin al lucrărilor de construcții din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 sep 2018

Lucrările de construcții din România au avut, în iulie, cel mai mare declin din Uniunea Europeană, atât în ritm lunar, cât și în ritm anual, potrivit datelor estimative publicate astăzi de biroul european de statistică, Eurostat.

Față de luna iunie, lucrările de construcții din România au scăzut cu 9,1%. După România, cele mai mari scăderi față de luna iunie au fost în Franța și Polonia, unde declinul a fost însă mult mai lin, de 1,8%, respectiv 1%.

Urmărește-ne și pe Google News

Față de iulie 2017, declinul din sectorul construcțiilor din România a fost de 17,4%. În afară de România, singura țară care a mai înregistrat o scădere anuală a lucrărilor de construcții în iulie a fost Spania, cu un declin de 4,1%.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Grupul francez Michelin vrea să atragă capital de la angajați, inclusiv de la cei din România CITEȘTE ȘI Grupul francez Michelin vrea să atragă capital de la angajați, inclusiv de la cei din România

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au crescut, în iulie, cu 0,4% față de luna iunie și cu 3,9% față de acum un an.

Datele pentru luna iulie vin după ce România a avut, în al doilea trimestru al acestui an, al doilea mare declin din Uniunea Europeană, de 2,5% comparativ cu trimestrul anterior.

Cifrele, din analiza Eurostat, sunt ajustate în funcție de factorii sezonieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
constuctii
eurostat
lucrari
declin