Dan Pascariu, președintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank, se retrage din conducerea celui mai mare proprietar de centre comerciale din România

Dan Pascariu, președintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank, se retrage din conducerea celui mai mare proprietar de centre comerciale din România
scris 16 iul 2018

Dan Pascariu, președintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Bank, se retrage din conducerea executivă a grupului imobiliar NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, unde ocupa funcția de președinte non-executiv.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Retragerea vine după o perioadă de 9 ani în care a fost în conducerea NEPI Rockcastle și a predecesorului New Europe Propery Investments, el hotărând să nu mai candideze pentru un nou mandat la Adunarea Generală a acționarilor din 28 august.

Pascariu a fost numit ca președinte non-executiv al NEPI în 2009.

Profit.ro a relatat recent că Dan Pascariu a încasat anul trecut un salariu de 50.000 euro de la NEPI Rockcastle. Veniturile anuale încasate de șeful UniCredit în 2017 au fost egale cu cele din 2016.

În locul său a fost numit Robert Reinhardt Emslie, care va ocupa funcția după Adunarea Generală din august. Acesta are o experiență de circa 30 de ani în domeniul serviciilor financiare și property management. Timp de 21 de ani, Emslie a ocupat diferite poziții în cadrul ABSA Group din Africa de Sud.

EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați irlandezi iese de pe piața imobiliară din România, vânzând proiectul preluat în urmă cu 14 ani de la Ion Țiriac CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați irlandezi iese de pe piața imobiliară din România, vânzând proiectul preluat în urmă cu 14 ani de la Ion Țiriac

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor în sectorul imobiliar din România după numărul de centre comerciale și sedii de birouri și cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală și de Est, este prezent în România din 2008. Grupul a rezultat din fuziunea fondului sud-african New Europe Property Investments și Rockcastle Global Real Estate din Mauritius, tranzacție ce a creat cel mai mare jucător pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE), cu active de peste 5 miliarde de euro, din care aproape 2 miliarde de euro în România.

NEPI Rockcastle deține în România 24 centre comerciale (circa un sfert din stocul modern din țară), 5 clădiri de birouri și 2 proiecte industriale.

Portofoliul companiei pe piața locală include Mega Mall, Promenada Mall, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
dan pascariu
retragere