Dezvoltatorul Forty Management, deținut de antreprenorul Lucian Azoiței, a plătit 7,2 milioane de euro pentru un teren lângă fântâna Miorița din București

Dezvoltatorul Forty Management, deținut de antreprenorul Lucian Azoiței, a plătit 7,2 milioane de euro pentru un teren lângă fântâna Miorița din București

Lucian Azoiței

scris 21 sep 2020

Dezvoltatorul Forty Management, deținut de antreprenorul Lucian Azoiței, a cumpărat un teren de aproximativ 3.000 metri pătrați situat în Strada Tipografilor 2, într-o tranzacție evaluată la circa 7,2 milioane de euro.

Terenul achzitionat recent de Forty Management este învecinat cu Gara Regală Băneasa, Muzeul Minovici și Muzeul de Artă Veche Apuseană, Parcul Herăstrău și Lacul Băneasa.

Frații Pavăl inaugurează cel mai mare magazin Dedeman CITEȘTE ȘI Frații Pavăl inaugurează cel mai mare magazin Dedeman

În urma acestui proces se așteaptă să rezulte construcția a circa 30 de apartamente, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții dezvoltatorului.

„Am achiziționat un teren excepțional, într-o zona înconjurată de istoria frumoasă a Bucureștiului, dar care, din păcate, nu este valorificată la potențialul sau architectural. Intenția noastră este să construim un imobil sau două, cu destinație rezidențială, având o galerie de artă la parter, publică, unde artiștii români contemporani să expună gratuit și să încercăm împreună cu Primăria Capitalei, Ministerul Transporturilor și Universitatea de Arhitectură “Ion MIncu” să revitalizăm această zona, prin crearea în cadrul Gării Regale a Muzeului Arhitecturii Bucureștene și reconversia esplanadei Gării Regale. Astfel, se crează în București un pol muzeal important, pol ce se regăsește și în zona Palatului Regal. Țînând cont că în zona Fântânii Miorița va fi și viitoarea stație de metrou, o reconfigurare a spațiului urban se impune pentru a aduce și oamenii“, a declarat Lucian Azoitei, CEO Forty Management.

Forty Management este o companie de dezvoltare imobiliară, ce dezvoltă proiecte mixte sub brandul Central District. Compania are câteva dezvoltări rezidențiale finalizate (Central District Polona25, Central District Cuza99), alte 243 de apartamente în construcție (Central District 4 Elemente și Central District Viitorului 134) și 650 de apartamente în planul de dezvoltare imediat (Central District Lagoon City și Central District Royal Suites).

viewscnt
Afla mai multe despre
forty management
lucian azoiței