Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, a început procesul de vânzare a Record Park Offices din Cluj-Napoca

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, a început procesul de vânzare a Record Park Offices din Cluj-Napoca
scris 26 feb 2020

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, a mandatat Knight Frank să vândă clădirile de birouri și centrul sportiv, parte din proiectul imobiliar mixt, Record Park, din centrul orașului Cluj-Napoca.

Mandatul de vânzare include trei clădiri separate: două clădiri de birouri - o clădire nouă de birouri de clasa A, alături de o clădire istorică renovată. și o sală de sport cu piscină, dar exclude partea rezidențială.

Suprafața totală închiriabilă va atinge 14.263 de metri pătrați, 207 locuri de parcare subterane și 291 de metri pătrați de spații depozitare subterane.

EXCLUSIV SIF Banat-Crișana a preluat terenul fostei fabrici Helitube în contul unei creanțe de peste 44 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Banat-Crișana a preluat terenul fostei fabrici Helitube în contul unei creanțe de peste 44 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani

“Durata medie până la expirarea contractelor de închiriere este mai mare de 5 ani (fără opțiuni de încetare înainte de expirare) în timp ce venitul net estimat pentru întreaga proprietate închiriată este mai mare de 2,7 milioane euro pe an. Tranzacția va presupune vânzarea acțiunilor deținute de dezvoltator (și nu vânzarea individuală a activelor), toate cele 3 clădiri fiind deținute de aceeași companie”, a declarat Valentin Lupu, Associate Director Capital Markets, Knight Frank România.

În afară de centrul sportiv, care este deja finalizat și funcțional din iunie 2019, celelalte două clădiri sunt preconizate să fie livrate în a două jumătatea a anului 2020. Unitățile rezidențiale se vor livra simultan cu mai sus menționatele clădiri de birouri, dar nu fac obiectul acestui mandat de vânzare.

În timp ce proprietatea este deja preînchiriată în proporție de 84%, spațiul de birouri rămas, de aproximativ 2.500 metri pătrați, se va închiria până la livrare. Mai exact, centrul sportiv este închiriat de World Class (2.090 metri pătrați), clădirea istorică renovată este închiriată de către operatorul de restaurante, Stradale, și de către operatorul de spații de co-working, Stables, iar clădirea nouă de birouri are doi chiriași ancoră: MHP Consulting (5.349 metri pătrați) și Yardi (3.450 metri pătrați).

Speedwell a devenit cunoscută pe piața românească pentru coordonarea dezvoltării turnului de birouri Unirii View din centrul Bucureștiului, aflat în proprietatea fostului pilot de raliuri Yves Weerts. Didier Balcaen a fost partener al Liebrecht & WooD.

Recent, Speedwell a anunțat lansarea unui fond de investiții în valoare de 100 de milioane de euro ce va fi utilizat pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare, preponderent rezidențiale, cu un cost total de circa 400 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Knight Frank LLP este cea mai mare rețea globală deținută privat în domeniul imobiliar. Având sediul central la Londra, Knight Frank operează în 512 birouri, din 60 de țări, pe șase continente și are peste 19.000 de angajați. Grupul oferă consultanță tuturor tipurilor de clienți, de la proprietari individuali și cumpărători până la dezvoltatori, investitori și chiriași corporativi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
speedwell
record park offices