Elis Pavaje: Segmentul de pavaje va crește între 5% si 10% în 2016. Noi creștem în ritm cu piața

Elis Pavaje: Segmentul de pavaje va crește între 5% si 10% în 2016. Noi creștem în ritm cu piața
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 9 dec 2015

Emil Goța, directorul general și acționar al companiei Elis Pavaje, a declarat, pentru Profit.ro, că estimează o creștere între 5% și 10% pentru piața de profil în 2016, păstrându-se astfel trendul ascendent resimțit încă din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Anul 2016 se anunță a fi un an mai bun decât 2015 în ceea ce privește piața amenajărilor exterioare. Această estimare este făcută pe baza a doi factori majori: reducerea de TVA ce urmează a fi aplicată la începutul anului 2016 și creșterea investițiilor în proiecte private și publice. Estimăm o creștere între 5%-10% pentru anul următor”, a explicat Emil Goța.

Directorul Elis Pavaje, unul dintre jucătorii importanți pe piața de profil, mizează pe creșterea volumului de investiții private fiindcă „fiecare construcție are nevoie fie de o parcare, de spații de acces, de delimitări zone verzi”, dar spune că așteaptă și o sporire a interesului populației pentru amenajările exterioare, care va avea acces la produse la un preț mai mic.

Pentru anul acesta, segmentul pavajelor a înregistrat o creștere de circa zece procente, astfel că ar putea trece pragul de 110 milioane de euro. „Anul acesta, comparativ cu anii anteriori, proiectele de infrastructură au fost mai puține la număr, cu toate ca mulți ani au reprezentat motorul pe această piață. Au crescut, în schimb, proiectele comerciale și civile, ceea ce a determinat mai multe investiții din partea noastră pentru dezvoltarea de produse specifice. Constatăm că o pondere tot mai mare o are sectorul rezidențial, susținut de creșterea investițiilor românilor în amenajările exterioare. Românii devin tot mai conștienți de beneficiile amenajării unui mediu exterior confortabil și estetic, iar folosirea pavajelor pentru curte, terasă și alei permite dezvoltarea unor soluții mult mai complexe față de alte produse”, a mai explicat Emil Goța.

Directorul general al Elis Pavaje a spus că, anul acesta, compania pe care o conduce va încheia pe „un trend ascendent, cu o creștere de aproximativ 15% a cifrei de afaceri, la circa 130 milioane de lei”. Pentru anul următor, progonzează o creștere în ritm cu piața, adică de 5%-10%.

În 2014, Elis Pavaje a înregistrat afaceri de 110,8 milioane de lei și un profit de 4,8 milioane de lei.

Unul dintre cele mai mari proiecte pe care le-a avut în acest an Elis Pavaje a fost modernizarea centrului vechi al municipiului Alba Iulia. „Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 12 luni și a constat în amenajarea de spații pietonale, alei auto și parcări, precum și zone verzi și spații de odihnă”, a explicat directorul companiei. 

Alte proiecte au mai fost reamenajarea Espalandei din Pașcani, ce a implicat furizarea de pavele, borduri, rigole pentru o suprafață de 17.500 metri pătrați, dar și pavarea unei suprafețe de 24.000 de metri pătrați pentru cel mai nou parc acvatic cu ape geotermale, Therme Park, care se va deschide până la sfârșitul anului în localitatea Balotești (Ilfov).

viewscnt
Afla mai multe despre
elis pavaje
emil gota
segmentul de pavaje
therme park