Eurostat: România a înregistrat în iulie a patra cea mai mare creștere a lucrărilor de construcție din UE, de 2,9%

Eurostat: România a înregistrat în iulie a patra cea mai mare creștere a lucrărilor de construcție din UE, de 2,9%
scris 19 sep 2016

România a înregistrat în luna iulie a patra cea mai înaltă rată de creștere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, de 2,9% față de aceeași lună a anului trecut, datele fiind ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare, potrivit datelor prezentate luni de oficiul european de statistică, Eurostat.

Cele mai mari creșteri ale lucrărilor de construcție au fost înregistrate în iulie în Spania (12%), Suedia (10%) și Franța (3,3%), scrie News.ro.

În luna iulie 2016 lucrările de construcții au crescut cu 3,1% în zona euro și cu 1% la nivelul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, față de aceeași lună din 2015.

Comparativ cu luna precedentă, cele mai mari creșteri ale sectorului construcțiilor s-au înregistrat în Franța (4,8%), Slovenia (2%) și Spania (1,9%), iar cele mai mari scăderi au fost marcate de Slovacia (- 11%), Ungaria (-3,2%) și Bulgaria (- 1,4%).

România a înregistrat în iulie un avans de 0,7% față de luna precedentă, după un declin de 1,3% în iunie. Datele sunt ajustate atât în funcție de numărul de zile lucrătoare, cât și în funcție de variațiile sezoniere.

Proprietarii se pregătesc pentru venirea studenților: 125 de euro pe lună pentru o garsonieră în București CITEȘTE ȘI Proprietarii se pregătesc pentru venirea studenților: 125 de euro pe lună pentru o garsonieră în București

Datele publicate săptămâna trecută de Institutul Național de Statistică (INS), care furnizează datele către Eurostat, lucrările de construcții au înregistrat în România o încetinire puternică a ritmului de creștere în iulie, la 1% față de aceeași lună din 2015, în special ca urmare a reducerii lucrărilor la locuințe.

Statisticile INS sunt pe serie brută, fiind neajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare sau de factorii sezonieri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
constructii