Eurostat: România a înregistrat în iulie a patra cea mai mare creștere a lucrărilor de construcție din UE, de 2,9%

Eurostat: România a înregistrat în iulie a patra cea mai mare creștere a lucrărilor de construcție din UE, de 2,9%
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2016

România a înregistrat în luna iulie a patra cea mai înaltă rată de creștere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, de 2,9% față de aceeași lună a anului trecut, datele fiind ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare, potrivit datelor prezentate luni de oficiul european de statistică, Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele mai mari creșteri ale lucrărilor de construcție au fost înregistrate în iulie în Spania (12%), Suedia (10%) și Franța (3,3%), scrie News.ro.

În luna iulie 2016 lucrările de construcții au crescut cu 3,1% în zona euro și cu 1% la nivelul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, față de aceeași lună din 2015.

Comparativ cu luna precedentă, cele mai mari creșteri ale sectorului construcțiilor s-au înregistrat în Franța (4,8%), Slovenia (2%) și Spania (1,9%), iar cele mai mari scăderi au fost marcate de Slovacia (- 11%), Ungaria (-3,2%) și Bulgaria (- 1,4%).

România a înregistrat în iulie un avans de 0,7% față de luna precedentă, după un declin de 1,3% în iunie. Datele sunt ajustate atât în funcție de numărul de zile lucrătoare, cât și în funcție de variațiile sezoniere.

Proprietarii se pregătesc pentru venirea studenților: 125 de euro pe lună pentru o garsonieră în București CITEȘTE ȘI Proprietarii se pregătesc pentru venirea studenților: 125 de euro pe lună pentru o garsonieră în București

Datele publicate săptămâna trecută de Institutul Național de Statistică (INS), care furnizează datele către Eurostat, lucrările de construcții au înregistrat în România o încetinire puternică a ritmului de creștere în iulie, la 1% față de aceeași lună din 2015, în special ca urmare a reducerii lucrărilor la locuințe.

Statisticile INS sunt pe serie brută, fiind neajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare sau de factorii sezonieri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
constructii