Evergrande, obligată să demoleze 39 de clădiri de pe o insulă tropicală în care a investit 13 miliarde de dolari

Evergrande, obligată să demoleze 39 de clădiri de pe o insulă tropicală în care a investit 13 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2022

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande încearcă să își liniștească din nou investitorii cu privire la impactul unui ordin oficial de demolare a câteva zeci de clădiri din China, scrie CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Presa chineză transmite că în weekend autoritățile din provincia Hainan, o stațiune de pe o insulă tropicală de pe coasta de sud a Chinei, au obligat compania Evergrande să demoleze 39 de clădiri, spunând că autorizațiile de construire au fost obținute ilegal, arată Dig 24.

Primăria Brașov caută un nou brand, după ce orașul a fost promovat mulți ani ca unul turistic. Plan lansat CITEȘTE ȘI Primăria Brașov caută un nou brand, după ce orașul a fost promovat mulți ani ca unul turistic. Plan lansat

Compania a recunoscut, într-o postare pe WeChat luni seară, dar a adăugat că ordinul de demolare nu a afectat alte clădiri din același proiect imobiliar, care implică aproximativ 61.000 de proprietari.

Compania a suspendat luni tranzacționarea acțiunilor sale în Hong Kong. Compania a declarat că va relua tranzacționarea și a confirmat că va „comunica în mod activ” cu autoritățile despre proiectul Ocean Flower Island și va „rezolva problema în mod corespunzător”.

Evergrande, care a fost al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China în 2020, are mari probleme financiare și se confruntă cu  datorii de peste 300 de miliarde de dolari.

De luni de zile se chinuie să strângă numerar pentru a rambursa creditorii, iar președintele companiei, Xu Jiayin , ar fi vândut bunuri personale pentru a-și susține finanțele.

Analiștii au fost mult timp îngrijorați de faptul că un colaps al Evergrande ar putea declanșa riscuri mai mari pentru piața imobiliară din China, dăunând proprietarilor de case și sistemului financiar mai larg. Imobiliare și industriile conexe reprezintă până la 30% din PIB-ul țării.

Guvernul chinez și-a asumat un rol de lider în ghidarea Evergrande printr-o restructurare a datoriilor sale și a operațiunilor comerciale extinse.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergrande
proprietăți imobiliare