EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, a cumpărat terenul pe care Marius Ivan pregătea un mini-oraș în Voluntari. Momentan are opțiunile deschise: dezvoltare sau vânzare

EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, a cumpărat terenul pe care Marius Ivan pregătea un mini-oraș în Voluntari. Momentan are opțiunile deschise: dezvoltare sau vânzare
scris 19 dec 2019

Omul de afaceri Ali Madadi (57 de ani), proprietarul comerciantului de autovehicule Rădăcini Motors, a cumpărat la licitație terenul de aproape 12 hectare din Voluntari pe care antreprenorul Marius Ivan voia să construiască Pipera City, la un preț redus cu peste 60% față de cel plătit lui George Becali înainte de criză. Noul proprietar analizează acum posibilitatea unei dezvoltări imobiliare sau chiar vânzarea terenului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Pe terenul amplasat la intrarea pe Șoseaua București Nord din Pipera, lângă complexul de birouri Global City, omul de afaceri Marius Ivan voia să construiască 800 de locuințe, 200.000 de metri pătrați de birouri și 30.000 de metri pătrați de spații comerciale. În vârful pieței imobiliare, Marius Ivan anunța investiții de peste 700 de milioane de euro în acest proiect, după ce îi plătise doar pentru teren circa 40 milioane de euro lui George Becali, patronul echipei de fotbal FCSB.

Criza a dat peste cap planurile investitorului, care a rămas cu o groapă pentru fundație și cu datorii de 27 milioane de euro către Bancpost. Firma Creativ Proprietăți Imobiliare, prin care Marius Ivan și partenerul său  irlandez, Jonathan Youens, inițiaseră proiectul Pipera City, a fost declarată falimentară și terenul a fost vândut la licitație cu 14,53 milioane euro către Sama Service Group, firmă deținută de Ali și Milica Madadi, potrivit termene.ro.

„Terenul este în portofoliul nostru, însă deocamdată nu avem un plan de dezvoltare pentru el. În momentul de față există opțiunea dezvoltării, dar și a vânzării proprietății. Pentru viitorul mediu nu este în planul nostru de dezvoltare“, a declarat, pentru Profit.ro, Filip Todosia, reprezentantul Rădăcini Estate.

EXCLUSIV Cel mai bogat israelian își reactivează investițiile imobiliare din România, lângă Ion Țiriac CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai bogat israelian își reactivează investițiile imobiliare din România, lângă Ion Țiriac

Profit.ro a anunțat recent că Ali Madadi va investi încă 20 milioane de euro în faza a doua de dezvoltare a ansamblului rezidențial Aviației Tower, primul proiect al noii sale divizii imobiliare. În prima etapă a proiectului s-au construit 134 de apartamente, iar în etapa a doua se vor mai dezvolta alte 170 de unități locative, în total o investiție de circa 40 milioane de euro.

Baza afacerilor antreprenorului Ali Madadi este grupul Rădăcini, unul dintre cei mai mari comercianți de autovehicule din România. Grupul comercializează mărcile Opel, Citroën, Peugeot, Mazda, Suzuki, Volkswagen și Honda și rulează anual peste 100 milioane de euro. Înainte de lansarea diviziei imobiliare, grupul a mai construit un proiect rezidențial în zona Plevnei și o clădire de birouri proiectată de arhitectul Dorin Ștefan.

EXCLUSIV Dedeman transformă primul său magazin din București în cel mai mare din rețea. O tranzacție care declanșează închiderea și lichidarea fabricii CELPI CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dedeman transformă primul său magazin din București în cel mai mare din rețea. O tranzacție care declanșează închiderea și lichidarea fabricii CELPI

Marius Ivan este unul dintre fondatorii producătorului de lacuri și vopseluri Dufa România și fost director general și la Henkel Bautechnik România. În 2005 a vândut atât participația de 40% deținută la Dufa, cât și 35% din titlurile controlate la Henkel Bautechnik. Omul de afaceri a mai dezvoltat clădirea de birouri North Gate din Pipera, cumpărată la licitație în 2017 de One United Properties cu 16,8 milioane euro.

Spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac zilnic naveta circa 80.000 de angajați. Aceștia vin, în principal, dinspre cartierele consacrate ale Bucureștiului, precum Drumul Taberei sau Berceni, ceea ce face ca drumul spre serviciu să fie un calvar la orele de vârf. Acest aspect a fost speculat în ultimii ani de o serie de dezvoltatori de locuințe precum Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Victor Căpitanu, Forte Partners sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ali madadi
marius ivan
pipera city
radacini estate