EXCLUSIV Antreprenorul Ibrahim Bahbahani, cofondator al unei clinici stomatologice frecventate de VIP-uri, intră pe piața rezidențială de lux într-o zonă extrem de fierbinte

EXCLUSIV Antreprenorul Ibrahim Bahbahani, cofondator al unei clinici stomatologice frecventate de VIP-uri, intră pe piața rezidențială de lux într-o zonă extrem de fierbinte

Proiectul prezentat de Ibrahim Ali Attar autorităților

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 iul 2022

Antreprenorul de origine irakiană Ibrahim Bahbahani, cofondator al clinicii stomatologice House of Beauty din cartierul bucureștean Pipera, intră pe piața rezidențială de lux cu un ansamblu amplasat într-o zonă în plină dezvoltare, în care mai au proiecte o serie de investitori imobiliari precum Sorin Crețeanu, Gabriel Popoviciu și One United Properties.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul Ibrahim Ali Attar, cunoscut în lumea mondenă drept Ibrahim Bahbahani, a cumpărat un teren în suprafață de 11.761 de metri pătrați lângă viitorul hipermarket Kaufland din zonă, în planul secund al Șoselei Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 în zona de afaceri Pipera. (pentru o mai bună vizualizare a zonei, consultați infograficul de mai jos)

EXCLUSIV Dezvoltatorul ansamblurilor New World Residence Militari și Delta Văcărești a atras noi asociați și pregătește sute de apartamente în spatele târgului Autovit CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezvoltatorul ansamblurilor New World Residence Militari și Delta Văcărești a atras noi asociați și pregătește sute de apartamente în spatele târgului Autovit

El a inițiat aici un proiect rezidențial format din două corpuri de clădiri cu câte 8 etaje și un parter comun dedicat spațiilor comerciale. Întregul proiect are proiectate 387 de apartamente cu o suprafață utilă totală de aproape 27.000 de metri pătrați, conform documentelor analizate de Profit.ro.

Proiectul va fi realizat etapizat, pe o perioadă de 3 ani, iar valoarea investiției este estimată la peste 21 de milioane de euro. Complexul va beneficia de 498 de locuri de parcare, majoritatea în cele două subsoluri.

Ibrahim Bahbahani a pus bazele clinicii House of Beauty din Pipera în 2018, alături de medicul stomatolog Jona Yousif. Anul trecut, cifra de afacere a clinicii s-a ridicat la 8,7 milioane lei, la un profit net de 1,5 milioane lei.

De serviciile clinicii au beneficiat până acum vedete precum Nicoleta Nucă, JO, Xonia, What’s Up, Natalia Mateuț, Amna, Carmen de la Sălciua, Mircea Eremia, Anna Roman și Carmen Grebenisan.

Proiectul rezidențial nu are legătură, însă, cu afacerea din domeniul stomatologic, urmând a fi dezvoltat prin firma BHB Properties Group.

Contactat de Profit.ro, Ibrahim Bahbahani nu a dorit să prezinte detalii suplimentare pe acest subiect.

EXCLUSIV Statul se pregătește să scoată pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa, confiscată de la Remus Truică și Prințul Paul al României CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Statul se pregătește să scoată pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa, confiscată de la Remus Truică și Prințul Paul al României

Pentru anul acesta, în zona Fabrica de Glucoză sunt anunțate două proiecte rezidențiale majore dezvoltate de Sorin Crețeanu și Gabriel Popoviciu, cu un total de 1.400 de apartamente. Cel mai mare proiect este al lui Sorin Crețeanu, care a transmis Profit.ro că va demara construcția unui ansamblu cu 800 de apartamente. La rândul său, Gabriel Popoviciu vrea să înceapă, în a doua jumătate a acestui an, construcția unui complex rezidențial cu peste 600 de apartamente, evaluat la 120 de milioane de euro.

Terenurile din zona Fabrica de Glucoză au făcut parte dintr-o proprietate mai mare, de 23,4 hectare, despre care presa a relatat că ar fi fost primită în 2005 de avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea de la Primăria Municipiului București în schimbul unui teren de 9,3 hectare, care se află pe fundul lacului Plumbuita și în parcul Plumbuita.

Cei doi avocați au vândut din acest teren loturi de peste 35 de milioane de euro doar în ultimii ani, potrivit surselor Profit.ro. One United a semnat un contract cu Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea pentru achiziția unui teren de circa 2,7 hectare, contra unei sume de 20,6 milioane euro, în aceeași zonă. Lângă proprietatea promisă One United, ei au vândut un teren de 1,7 hectare către Kaufland, într-o tranzacție de peste 11 milioane de euro, semnalată în premieră de Profit.ro.

NEPI Rockcastle - pregătit să cumpere mall-uri funcționale de la competitori. Chiriile vor crește cu inflația. \ CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle - pregătit să cumpere mall-uri funcționale de la competitori. Chiriile vor crește cu inflația. "Se pare că oamenii s-au cam plictisit de cumpărături online."

Și omul de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul complexului comercial Băneasa, a preluat de la cei doi avocați o parte din teren și a început dezvoltarea ansamblului rezidențial Belvedere Residences. Până în vara anului 2019, Popoviciu a construit aici 640 de apartamente, după care a vândut proiectul, cu peste 15 milioane de euro, către London Partners, care continuă lucrările.

Peste drum de proiectul lui Sorin Crețeanu, frații Răvzan și Bogdan Ghiță construiesc ansamblu rezidențial Yacht Kid, cu peste 200 de apartamente premium și, tot aici, omul de afaceri Andrei Ceaușescu a acumulat terenuri pentru construcția a câteva sute de apartamente premium. În această arie, peste drum de Muzeul Aviației, grupul Nordis a început construcția unui proiect exclusivist cu 51 de apartamente.

Tot în această zonă, Cătălin Iordăchescu, proprietarul rețelei de amanet Tezaur și unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară, s-a asociat cu investitorul imobiliar Daniel Șoldea cu scopul de a dezvolta un bloc cu apartamente de lux.

Segmentul rezidențial premium și de lux va înregistra în 2022 cele mai bune rezultate din istorie, cu peste 1.500 de unități aflate în construcție, reprezentând 4,6% din oferta nouă, arată datele companiei de consultanță imobiliară SVN.

Această nișă a înregistrat unele dintre cele mai bune rezultate din istoria pieței rezidențiale autohtone. Peste 500 de locuințe premium și de lux au fost predate anul trecut în București, un nivel record pentru perioada post-decembristă, în principal datorită finalizării unor proiecte de mari dimensiuni. Adițional acestora, alte câteva sute de unități premium și de lux se află în construcție și ar urma să fie livrate în anii următori, segmentul de profil trecând astfel prin cea mai bună periada a sa, într-un context general în care cererea pentru locuințe cu suprafețe mai mari a crescut și ca urmare a pandemiei COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
ibrahim bahbahani
house of beauty clinic
jona yousif