EXCLUSIV Frații Ghiță construiesc cel mai mare ansamblu rezidențial al lor. "Va fi o dezvoltare de proporții a brandului Yacht Kid."

EXCLUSIV Frații Ghiță construiesc cel mai mare ansamblu rezidențial al lor. "Va fi o dezvoltare de proporții a brandului Yacht Kid."

Proiectul Yacht Kid

scris 22 oct 2021

Frații Răzvan și Bogdan Ghiță, cunoscuți în lumea mondenă și datorită pasiunii lor pentru mașini scumpe, construiesc un ansamblu rezidențial cu peste 200 de apartamente premium, cel mai mare al lor de până acum, în cartierul de afaceri Pipera din București. Proiectul este ridicat pe un teren cumpărat de la avocata Virginica Tanți Dumitrescu, care a vândut în zonă loturi de peste 35 milioane de euro în ultima perioadă, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Frații Ghiță, care au mai construit, până acum, blocuri cu sub 100 de apartamente, pregătesc, pe un teren de circa 4.500 de metri pătrați, amplasat pe strada Anton Holban nr. 6, un bloc cu 8 etaje, ce va cuprinde peste 200 de apartamente, majoritatea cu 2 camere, și 13 spații comerciale. Complexul, denumit Yacht Kid, are la parter și 7 apartamente cu grădină și piscină privată a căror preț ajunge la 650.000 de euro. Proiectul are ca termen de livrare luna iulie 2023.

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză.

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

„O să dezvoltăm aici o suprafață mai mare de teren, dar nu vă pot oferi acum detalii. Va fi o dezvoltare de proporții a brandului Yacht Kid și în această zonă, și în altele. Lucrăm de 6 ani la soluții tehnologice inovatoare pe zona fațadelor ventilate și am deschis, de curând, o fabrică de fațade inteligente, cu care suntem acum în testări la INCERC. Lucrăm cu germanii de la ISO Chemie, care ne fac hidroizolările și sigilările, și cu Freyrom pentru structurile post-tensionate, care ne permit să nu avem nicio grindă în apartamente. Elementele decorative pentru intradosul balcoanelor sunt realizate din materiale compozit utilizate la fabricarea yachturilor“, a declarat, pentru Profit.ro, Bogdan Ghiță.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Cei doi frați sunt cunoscuți și pentru colecția lor de mașini de lux, printre care se numără Ferrari, Chevrolet Corvette, Jeep Grand Cherokee, Lamborghini Murcielago și Bentley Bentayga, potrivit presei mondene.


Arhitectura ansamblului este semnată de studioul X Architecture & Engineering, iar vânzările sunt realizate prin intermediul agenției Skia, ambele afaceri aparținând dezvoltatorului imobiliar One United Properties. De altfel, și One United a semnat, recent, un antecontract cu avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea pentru achiziția unui teren de circa 2,7 hectare, contra unei sume de 20,6 milioane euro, în aceeași zonă. Lângă proprietatea promisă One United, ei au vândut un teren de 1,7 hectare către Kaufland, într-o tranzacție de peste 11 milioane de euro, semnalată în premieră de Profit.ro.

Toate aceste loturi vândute fac parte dintr-o proprietate mai mare, de 23,4 hectare, cu deschidere la Șoseaua Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera. Presa susține că acest teren ar fi fost primit în 2005 de Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea de la Primăria Municipiului București în schimbul unui teren de 9,3 hectare, care se află pe fundul lacului Plumbuita și în parcul Plumbuita.

EXCLUSIV Familia Cobâlaș cumpără un teren de la fiica cea mare a lui George Becali și inițiază cel mai mare proiect rezidențial al său în Pipera CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Cobâlaș cumpără un teren de la fiica cea mare a lui George Becali și inițiază cel mai mare proiect rezidențial al său în Pipera

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu, proprietarul complexului comercial Băneasa, a preluat de la cei doi avocați o parte din acest teren și a început dezvoltarea ansamblului rezidențial Belvedere Residences. Până în vara anului 2019, Popoviciu a construit aici 640 de apartamente, după care a vândut proiectul, cu circa 5 milioane de euro, către London Partners, care continuă lucrările. Popoviciu mai deține, prin intermediul Metav, un teren în continuarea Belvedere pe care are în curs de avizare un proiect rezidențial cu peste 600 de apartamente.

Peste drum de proiectul fraților Ghiță, omul de afaceri Andrei Ceaușescu a acumulat terenuri pentru construcția a câteva sute de apartamente premium. Tot în această arie, peste drum de Muzeul Aviației, grupul Nordis a început construcția unui proiect exclusivist cu 51 de apartamente.

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

Cerere crescută de locuințe

În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.

EXCLUSIV Dan Ostahie cumpără teren în zona corporațiilor din Pipera pentru cel mai mare centru comercial Altex CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Ostahie cumpără teren în zona corporațiilor din Pipera pentru cel mai mare centru comercial Altex

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 33% mai mare în luna septembrie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 64.000 de contracte, după ce luna corespondentă din 2020 începea să își revină din șocul cauzat de criza sanitară. Evoluția marchează un an de creșteri lunare consecutive din august 2020 încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primele 9 luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 32%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia tranzacțiilor a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
razvan ghita
bogdan ghita
fratii kid
virginica tanti dumitrescu
adrian ciorobea