ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Gabriel Popoviciu, aflat la Londra din 2017, cu apel câștigat împotriva extrădării în România, revine pe piața rezidențială cu un proiect de 120 milioane euro într-o zonă în plină efervescență

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Gabriel Popoviciu, aflat la Londra din 2017, cu apel câștigat împotriva extrădării în România,  revine pe piața rezidențială cu un proiect de 120 milioane euro într-o zonă în plină efervescență
scris 15 nov 2021

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu, unul dintre cei mai discreți investitori imobiliari din România, pregătește lansarea ansamblului rezidențial Above în cartierul de afaceri Pipera din București, în cadrul căruia vor fi peste 600 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Profit.ro a anunțat de anul trecut că Gabriel Popoviciu lucrează la trei noi proiecte rezidențiale cu sute de apartamente și vile în București și Voluntari ce vor fi dezvoltate sub umbrela Metav, companie delistată de la bursă și controlată indirect de Gabriel Popoviciu.

Unul dintre acestea este ansamblul Above, a cărei primă etapă va începe să fie construită în semsestrul al doilea din 2022, pe un teren de 2,1 hectare intrat în portofoliul Metav în 2013 prin achiziție de la o firmă a lui Gabriel Popoviciu. Lotul este amplasat pe șoseaua Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera din București. În 2013, Metav a fost despăgubită cu 6,5 milioane de lei pentru exproprierea a șase loturi de pe această stradă.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Pe acest teren, achitat integral în 2017, vor fi construite 5 blocuri, cu peste 600 de apartamente, ce ar veni în continuarea complexului Belvedere Residences. Popoviciu a dezvoltat în 2018 și 2019 două faze din ansamblul Belvedere, adică 640 de apartamente pe care le-a vândut integral. Pentru realizarea a încă două faze, cu 966 de apartamente, el a vândut cu circa 15 milioane de euro un teren de 2,4 hectare companiei London Partners, care a continuat construcția.


Prima fază a proiectului Above va cuprinde două turnuri 3S+D+P+18 etaje. Tot în această fază se va dezvolta și un corp de clădire cu regim de înălțime 3S+D+P+10 etaje duplex, cu facilități de recreere la nivelul parterului și demisolului, respectiv sală de fitness, piscină, spa și un spațiu multifuncțional de tip hub & spoke. Începerea construcției primei faze a proiectului este estimată pentru semestrul al II-lea din 2022, cu termen de finalizare de 24 de luni, au transmis reprezentanții investitorului.

A doua fază a proiectului cuprinde două corpuri de clădire 3S+P+9 etaje, amplasate complementar.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Gabriel Popoviciu, aflat la Londra din 2017, cu apel câștigat împotriva extrădării în România, revine pe piața rezidențială cu un proiect de 120 milioane euro într-o zonă în plină efervescență
Așa va arăta proiectul Above

Așa va arăta proiectul Above

Reprezentanții Above au mai anunțat că, în ultimii 4 ani, grupul de firme care gestionează și acest proiect a realizat venituri de 100 de milioane de euro din proiectele rezidențiale Belvedere Residences și Zenville și că mai au în stadiu avansat de proiectare un ansamblu de case în Pipera, pe un teren de 32.000 de metri pătrați.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Metav a început anul trecut dezvoltarea unui complex rezidențial cu 97 de vile denumit Zenville.

Cel mai ambițios proiect realizat de Metav este chiar în locul parcului industrial de lângă aeroportul Băneasa. Popoviciu deține aici un teren de circa 20 de hectare pentru care a elaborat un Plan Urbanistic Zonal, aflat în etapa finală de avizare, ce propune construcția unui ansamblu de locuințe, comerț, servicii, birouri, logistică și depozitare, cu o suprafață desfășurată de circa 650.000 de metri pătrați, echivalentul unei investiții de peste 300 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro. În cadrul acestui proiect pot fi ridicate peste 1.000 de apartamente.

Gabriel Popoviciu este cunoscut pe piața imobiliară, în primul rând, pentru dezvoltarea Zonei Comerciale Băneasa, care cuprinde mall-ul Băneasa Shopping City din București.

Proiectul Băneasa, dezvoltat de Gabriel Popoviciu și asociatul său Radu Dimofte, a atras o investiție inițială de 165 milioane de euro în zona comercială, 46 milioane de euro în cea rezidențială și 45 milioane de euro în cea de birouri, potrivit companiei dezvoltatoare Băneasa Developments. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari investiții realizate până acum pe piața imobiliară din România, după complexul AFI Cotroceni.

Dosarul Ferma Băneasa

Pe lângă banii încasați anual din chirii, proiectul Băneasa i-a adus lui Gabriel Popoviciu și o condamnare la șapte ani de închisoare cu acuzația de complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul Ferma Băneasa, vizând fapte legate de tranzacționarea la un preț subevaluat a unui teren de 224,6 de hectare de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului și aproape 620 de milioane de lei USAMV.

Omul de afaceri a câștigat însă, anul acesta, apelul înaintat Înaltei Curți de Justiție a Marii Britanii împotriva extrădării sale către România, pe motiv că nu a avut parte de un proces corect în România.

Popoviciu a dezvoltat în Băneasa o suprafață de 170.000 metri pătrați, din care 44% reprezintă locuințe, iar restul este mallul Băneasa Shopping City și galeriile comerciale din jur, plus complexul de birouri Băneasa Business & Technology Park. Zona comercială acoperă 45 de hectare de teren, iar firma Băneasa Developments furnizează servicii de administrare și pentru IKEA, Carrefour, Mobexpert, Metro și BricoDepot. Complexul rezidențial Băneasa include 12 blocuri cu 227 de apartamente, cu o suprafață de circa 74.000 metri pătrați. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și-a cumpărat un apartamente prin credit aici, pe care l-a donat ulterior fiului său. Zona de birouri Băneasa Business & Technology Park este formată din două clădiri de birouri de câte patru etaje, care au o suprafață închiriabilă de 28.614 metri pătrați.

Magazinul IKEA a fost dezvoltat tot de Gabriel Popoviciu în sistem de franciză și vândut în 2010 pentru circa 30 de milioane de euro direct retailerului suedez de mobilă. Terenul pe care este construită IKEA și ansamblul rezidențial sunt singurele vândute de firmele lui Popoviciu, restul se află în proprietatea lor sau, cum este cazul Ambasadei SUA, terenul este concesionat pentru 99 de ani.

Prin Băneasa Investments, Popoviciu mai controlează complexul comercial Big Berceni, Pavilionul H și spațiul închiriat Hard Rock Cafe, ambele din Parcul Herăstrău, o serie de spații comerciale de pe Bulevardul Regina Elisabeta și hotelul Păltiniș din Sinaia. Practic firma administrează o suprafață de peste 177 de hectare de spații comerciale, din care 98% este în Băneasa.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
gabriel popoviciu
metav
baneasa developments
ferma baneasa