EXCLUSIV Dagesh Group construiește un complex rezidențial în centrul Bucureștiului, proiect inițiat înainte de criză

EXCLUSIV Dagesh Group construiește un complex rezidențial în centrul Bucureștiului, proiect inițiat înainte de criză

Ansamblu Plevnei, SURSA FOTO: Dagesh Group

scris 23 ian 2020

Compania cu capital israelian Dagesh Group, specializată pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în zone centrale, va începe construcția unui complex rezidențial lângă Ministerul Apelor și Pădurilor, pe un teren cumpărat înainte de criza financiară din 2008 pe care, inițial, era proiectat un hotel cu 100 de camere.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Una dintre companiile grupului, controlat de Avinoam Harel, Tzohar Gabriely și Shlomi Abecassis, va ridica două clădiri de locuințe, una cu 10 etaje și alta cu 5 etaje, ce vor cuprinde 46 de apartamente (garsoniere și apartamente cu două și trei camere). Complexul este construit pe un teren amplasat lângă Ministerul Apelor și Pădurilor și în apropiere de Opera Națională din București, cumpărat înainte de criză cu un preț de 2.300 de euro/mp, potrivit informațiilor Profit.ro.

Inițiat în 2008, proiectul a fost gândit să cuprindă o zonă rezidențială cu 34 de locuințe și un hotel de 100 de camere, însă această variantă a fost abandonată. Dacă modelul inițial necesita o investiție de 15-18 milioane de euro, în noua formă se estimează că doar construcția va costa în jur de 2,5 milioane de euro.

„[Proiectul] va fi gata undeva în a doua jumătate a anului viitor. Ne adresăm categoriei cu venituri peste medie datorită locației și facilităților din zonă. Prețurile sunt cele practicate în zona ultracentrală, iar unele unități se vor încadra în ținta de TVA de 5%. În prezent suntem în discuții pentru demararea câtorva priecte noi tot în zona centrală, dar încă nu le putem anunța public“, a declarat, pentru Profit.ro, Cristian Tiderle, administratorul grupului israelian.


Cel mai important proiect dezvoltat până acum de Dagesh Group în România este clădirea de birouri Platinum Center de lângă Piața Sfânta Vineri, imobil ocupat pe jumătate de Transelectrica, despre care Profit.ro a scris, recent, că urmează să îi expire contractul de închiriere și că își caută sediu de închiriat sau cumpărat. Dagesh a cochetat și cu ideea vânzării clădirii de birouri, aceasta fiind scoasă pe piață la un preț de 30 milioane de euro în 2010, însă fără succes.

EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București

Dezvoltatorul a mai realizat încă trei proiecte rezidențiale în zone centrale: Morilor Residence în zona Timpuri Noi, Teleajen Residence în zona Pache Protopopescu și Mugur Residence în Timpuri Noi. De asemenea, a contribuit și la dezvoltarea clădirii de birouri Șonțu Business Center, din care și-a vândut participația cu 12 milioane de euro.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
dagesh group
locuinte