EXCLUSIV Emanuel Poștoacă, proprietarul Nordis, construiește un hotel de afaceri de 5 stele în cartierul corporatiștilor. Se extinde cu un lanț hotelier evaluat la peste 200 de milioane euro

EXCLUSIV Emanuel Poștoacă, proprietarul Nordis, construiește un hotel de afaceri de 5 stele în cartierul corporatiștilor. Se extinde cu un lanț hotelier evaluat la peste 200 de milioane euro
scris 15 dec 2020

Omul de afaceri Emanuel Poștoacă (42 de ani), fondatorul grupului imobiliar Nordis, începe în primăvara anului viitor construcția unui hotel de 5 stele cu circa 100 de camere, peste drum de Muzeul Aviației din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. El vrea să se extindă cu un lanț de hoteluri în zonele turistice Mamaia, Sinaia, Brașov, Bușteni și Băile Felix, investiții de peste 200 de milioane de euro. Profit.ro a relatat recent că grupul Nordis pregătește 6.000 de camere de hotel în următorii cinci ani pentru a deveni cel mai mare operator de profil din România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Nordis Management, al cărei acționar principal este familia Poștoacă, are în proprietate un teren de circa 1.300 de metri pătrați pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera din București. Lotul se învecinează cu terenul pe care omul de afaceri Gabriel Popoviciu pregătește construcția a peste 600 de apartamente, despre care Profit.ro a scris în exclusivitate. Investiția Nordis în hotel se poate ridica la circa 10 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

„După lărgirea șoselei și aprobarea noilor indicatori urbanistici, avem spațiu de construcție nelimitat pe înălțime. Noi vom face 12 etaje. Vrem să demarăm construcția în martie-aprilie anul viitor. Terenul are un Coeficient de Utilizare al Terenului de 4, deci am ajunge la circa 9.000 de metri pătrați construiți. Este un proiect mic pentru faza de dezvoltare în care se află acum Nordis. Încercăm să cumpărăm terenul învecinat, de 2.300 de metri pătrați. Opțiunile, fără terenul adiacent, sunt pentru un hotel de business de 5 stele cu circa 100 de camere sau un bloc cu 68 de apartamente. Decizia o vom lua în februarie. Achiziția terenului adiacent ar schimba proiectul, ar deveni un complex «hotel & residence»“, a declarat, pentru Profit.ro, Emanuel Poștoacă, unul dintre proprietarii grupului Nordis.

Investitorul mai spune că nu este interesat, în mod deosebit, de piața hotelieră din București, deoarece turismul de afaceri a fost extrem de afectat de pandemia de COVID-19, situație care previzionează că se va reflecta și anul viitor, însă vrea ca lanțul Nordis Hotels să aibă o unitate de cazare și în Capitală.

EXCLUSIV Grupul Nordis pregătește 6.000 de camere de hotel în următorii cinci ani pentru a deveni cel mai mare operator de profil din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Nordis pregătește 6.000 de camere de hotel în următorii cinci ani pentru a deveni cel mai mare operator de profil din România

„Hotelurile noastre nu vor fi afiliate unor rețele internaționale, ci le vom păstra sub brandul Nordis Hotels. Credem că turismul este încă virgin în România și se va dezvolta foarte mult. De aceea, nu vindem din ce dezvoltăm. Ne așteptăm ca turismul intern să crească cu 25-30%, deoarece majoritatea turiștilor rămân în țară“, explică Poștoacă.

Proiectele de dezvoltare ale Nordis se concentrează acum pe zonele turistice ale țării. Cel mai avansat este Nordis Mamaia, gândit a fi cel mai mare hotel din România, cu 730 de camere, ce urmează a fi inaugurat anul viitor. De asemenea, în Sinaia, Nordis va începe în februarie-martie construcția unui hotel cu 240 de camere, care va fi inaugurat după un an și jumătate.

„Portofoliul pe care îl avem astăzi în dezvoltare depășește 200 milioane de euro și cuprinde hotelurile din Mamaia, Sinaia, București, am mai cumpărat un teren în orașul Brașov și unul în Bușteni, unde vom face hoteluri cu peste 200 de camere. Suntem aproape de o achiziție și în Băile Felix. Peste tot încercăm să facem un concept de «hotel residence and SPA», adică o parte hotel, o parte apartamente de vacanță cu servicii de hotel“, conchide omul de afaceri.

EXCLUSIV Silviu Talpău, unul dintre acționarii Fratelli, pregătește construcția unui magazin Lidl CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Silviu Talpău, unul dintre acționarii Fratelli, pregătește construcția unui magazin Lidl

Întreaga industria HoReCa din România a avut anul trecut încasări estimate la 5 miliarde de euro, iar în acest an va pierde aproximativ 3 miliarde de euro, dintre care 1 miliard sunt doar pierderile hotelierilor, au calculat reprezentanții Alianței Pentru Turism (APT). Ei spun că ajutoarele promise de stat ajung la 130 de milioane de euro, insuficiente pentru a compensa pierderi de peste 20 de ori mai mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
nordis
emanuel postoaca