EXCLUSIV Grupul Nordis pregătește 6.000 de camere de hotel în următorii cinci ani pentru a deveni cel mai mare operator de profil din România

EXCLUSIV Grupul Nordis pregătește 6.000 de camere de hotel în următorii cinci ani pentru a deveni cel mai mare operator de profil din România

Nordis Mamaia

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 2 dec 2020

Grupul imobiliar Nordis, care construiește cel mai mare hotel din România, Nordis Mamaia, cu 730 de camere clasificate la cinci stele, și-a propus ca în cinci ani să devină cel mai mare operator de pe această piață, urmând să dezvolte hoteluri în diverse zone din țară care să cumuleze mai mult de 6.000 de camere. Hotelurile urmează să fie vândute cameră cu cameră fie persoanelor fizice, fie firmelor care urmează să primească în fiecare an, drept chirie, o sumă de 7% din valoarea totală investită în cumpărarea camerei respective.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Primul proiect hotelier al grupului deținut de Emanuel Poștoacă, Nordis Mamaia, în nordul stațiunii, include 700 de apartamente de vacanță și un hotel de cinci stele cu 730 de camere, cel mai mare din România. 

Proiectul va fi gata anul viitor, investiția totală ridicându-se la peste 80 de milioane de euro. Emanuel Poștoacă spune pentru Profit.ro că a gândit hotelul ca un vehicul financiar, toate camerele fiind de vânzare și urmând să le asigure cumpărătorilor un randament de 7%.

Practic, cumpărătorul achiziționează o cameră de hotel cu 80-100.000 de euro, are voie să stea gratuit acolo o săptămână, iar în restul perioadei camera este operată de grupul Nordis. "Lunar îi plătim chirie pentru ea, e un produs financiar. Nu are voie să și-o închirieze singur. În momentul în care o cumpără, semnează cu noi un contract de închiriere pe zece ani, cu posibilitatea de prelungire automată. El primește lunar o chirie cu un randament de 7% pe an și încasează chirie lună de lună, fie că hotelul are sau nu clienți. La 100.000 de euro investiți într-o cameră primește 7.000 de euro pe an, adică aproape 600 de euro pe lună. Nu are grija chiriașului, iar dacă se strică ceva, noi plătim", a explicat Emanuel Poștoacă.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, printre puținii antreprenori din turism cu rezerve de cash, se aliază cu proprietarul City Grill pentru un lanț de restaurante, pregătind și o rețea de mici hoteluri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, printre puținii antreprenori din turism cu rezerve de cash, se aliază cu proprietarul City Grill pentru un lanț de restaurante, pregătind și o rețea de mici hoteluri

Hotelul va fi finalizat anul viitor, fiind deja semnate antecontracte de cumpărare pentru 90% dintre camerele de hotel. Puse în vânzare de doi ani, viitoarele camere din Nordis Mamaia au fost vândute, paradoxal, mai bine anul acesta, în pandemie. "Mulți români care tradițional își făceau vacanța în străinătate, n-au mai plecat anul acesta. Foarte mulți oameni și-au dat seama că este mai bine să mai ai încă o proprietate de vacanță. Dacă mai vine un lockdown, ai voie să stai în casa ta de vacanță", spune proprietarul Nordis.

Hotelul va avea un spa de 3.200 de metri pătrați, 6 săli de conferință, 9 restaurante, cinematograf, loc de joacă pentru copii și plajă proprie.

Nordis urmează să înceapă construcția și a celui mai mare hotel din Sinaia, tot de cinci stele, cu 240 de camere și 70 de apartamente rezidențiale. Investiția este estimată la 35 de milioane de euro, incluzând terenul, construcția, utilarea hotelului, spa etc. "Și acesta are un grad de promisiuni de vânzare de peste 70%, chiar dacă nu l-am început", susține Poștoacă.

EXCLUSIV Coronavirusul face prima victimă printre agențiile de turism: Agetur, printre primele agenții lansate în România, a intrat în insolvență, peste 500 de turiști au pierdut 50% din avansul pentru vacanțe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Coronavirusul face prima victimă printre agențiile de turism: Agetur, printre primele agenții lansate în România, a intrat în insolvență, peste 500 de turiști au pierdut 50% din avansul pentru vacanțe

Acestuia i se va adăuga un hotel în Brașov, pe drumul spre Poiană, și un alt hotel a cărui construcție va începe în primăvară, în zona de nord în București, pe un teren cumpărat deja de Nordis. Hotelul va fi clasificat la cinci stele, va avea 110 camere și va necesita o investiție de 25 de milioane de euro.

Nordis Group este un dezvoltator imobiliar de lux, cu o experiență de 12 ani pe piața locală, preponderent în zona de nord a Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nordis
hotel
mamaia