EXCLUSIV Familia Papacu, proprietara cofetăriilor Paradis, pregătește cel mai mare proiect rezidențial al său, pe un teren de la fabrica Titan Mașini Grele

EXCLUSIV Familia Papacu, proprietara cofetăriilor Paradis, pregătește cel mai mare proiect rezidențial al său, pe un teren de la fabrica Titan Mașini Grele

SURSA FOTO: Facebook

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 12 oct 2020

Dumitru și Valentin Papacu, proprietarii cofetăriilor și saloanelor de înfrumusețare Paradis din București, pregătesc construcția unui ansamblu rezidențial cu peste 200 de apartamente pe un teren recent cumpărat de la Titan Mașini Grele pe platforma industrială Titan din Sectorul 3, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Acesta este cel mai mare proiect imobiliar dezvoltat, până acum, de familia Papacu, care a mai realizat alte patru blocuri cu peste 300 de apartamente sub brandul Veris.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Familia Papacu a definitivat achiziția terenului la sfârșitul lunii august, cu o întârziere de 5 luni, cauzată de pandemie. Contractul cu Titan Mașini Grele trebuia semnat în 18 martie, la două zile după instituirea stării de urgență, potrivit unor surse apropiate tranzacției.

Lotul achiziționat, liber de construcții, are o suprafață de 5.890 de metri pătrați și a avut un preț de circa 2 milioane de euro. Coeficienții urbanistici aprobați de Primăria Sectorului 3 în zonă permit construcția unui ansamblu rezidențial cu o suprafață de 18.000 de metri pătrați, fără subsoluri, adică echivalentul a peste 200 de apartamente.

Cumpărătorul terenului urmează să inițieze un Plan Urbanistic de Detaliu, iar construcția ar putea începe în toamna anului viitor, după obținerea tuturor aprobărilor necesare, potrivit surselor Profit.ro.


Dumitru și Valentin Papacu dețin cofetăriile Paradis din cartierele Pantelimon, Sălăjan și Colentina și două saloane de înfrumusețare în Pantelimon. În urmă cu 4 ani, familia Papacu a decis să își diversifice investițiile și a intrat pe piața imobiliară prin construcția unui bloc cu 40 de apartamente în Fundeni, a continuat cu un imobil cu 54 de apartamente în zona Mihai Bravu, încă unul cu 155 de apartamente tot în Fundeni și mai are în construcția un bloc cu 66 de apartamente aproape de Foișorul de Foc, în parteneriat cu Stere Piti.

Fabricile Titan Mașini Grele și Titan Echipamente Nucleare au fost privatizate la sfârșitul anilor `90 - începutul anilor 2000 și au intrat în grupul libanez Yared. Cele două unități de producție acoperă peste 85.000 de metri pătrați din platforma industrială Titan din Sectorul 3, angajează circa 600 de persoane și rulează o cifră de afaceri de peste 120 milioane de lei, anual. Titan Mașini Grele produce de la cabluri industriale, la seifuri și până la rulmenți, care ajung la export, iar Titan Echipamente Nucleare produce, cu precădere, echipamente, instalații și componente pentru unitățile 1 și 2 ale centralei nucleare de la Cernavodă. Afacerile grupului sunt gestionate de Christiane Yared, de cetățenie libaneză, care locuiește în Franța.

Reprezentanții Titan Mașini Grele nu au răspuns întrebărilor transmise de Profit.ro.

EXCLUSIV VIDEO Cântăreața Delia și-a cumpărat un penthouse de 3 milioane de euro în One Verdi Park, proiect în care a și investit alături de dezvoltatorul One United și care va fi livrat peste un an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO Cântăreața Delia și-a cumpărat un penthouse de 3 milioane de euro în One Verdi Park, proiect în care a și investit alături de dezvoltatorul One United și care va fi livrat peste un an

Zona platformei industriale Titan a început să se urbanizeze în ultimii ani. Kaufland va construi un hipermarket pe Bulevardul Basarabia, nr. 250, pe un teren al lui Mihai Lucian Palaz, iar Lidl îl urmează lângă. Peste drum de patforma Titan, israelienii de la Shikun & Binui dezvoltă pe terenul fostei fabrici de sticlă Stiteh circa 800 de apartamente. Tot în zonă, George Monceanu, unul dintre soliștii trupei Body&Soul, intenționează să vândă unui dezvoltator imobiliar terenul pe care funcționează fabrica de construcții metalice Nimb Pipera a familiei sale. Chiar la limita de proprietate a terenului cumpărat de familia Papacu, niște investitori turci au început în 2009 construcția unui bloc, însă investiția a rămas blocată la nivel de fundație.

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a continuat să crească, în luna septembrie, cu 2,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 48.000 de tranzacții, după ce luna anterioră a reintrat pe creștere, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a treia lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
dumitru papacu
valentin papacu
cofetariile paradis
titan masini grele
yared