EXCLUSIV Shikun & Binui se extinde agresiv în România după ce a fost preluat de un vânzător de diamante. A cumpărat acțiunile partenerului Red Sea, care iese din piața locală, și ridică apartamente în locul fabricii de sticlă Stiteh

EXCLUSIV Shikun & Binui se extinde agresiv în România după ce a fost preluat de un vânzător de diamante. A cumpărat acțiunile partenerului Red Sea, care iese din piața locală, și ridică apartamente în locul fabricii de sticlă Stiteh
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 6 dec 2018

Dezvoltatorul israelian Shikun & Binui, preluat recent sub control de comerciantul de diamante Naty Saidoff, fost ofițer în armata israeliană, se pregătește pentru o extindere agresivă pe piața rezidențială și de birouri din București, după ce partenerul său local a decis să iasă din România. Următorul cartier de locuințe al investitorului va fi în locul fostei fabrici de sticlă Stiteh din Sectorul 3.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Shikun & Binui și Red Sea Group au intrat pe piața românească în plin avânt al sectorului imobiliar. Cei doi investitori i-au plătit 50 de milioane de euro unei firme controlate de omul de afaceri Dragoș Bîlteanu pentru un teren de 12,5 hectare din apropierea autobazei STB Pipera. Aici a început, abia în 2013, dezvoltarea ansamblului rezidențial City Point, care include astăzi patru blocuri cu 215 apartamente vândute integral.

În 2016, Shikun & Binui a mai cumpărat un teren de cinci hectare în Voluntari, de la un fond de investiții gestionat de familia Rothschild. Aici a lansat ansamblul New Point, care a livrat și vândut până acum 136 de apartamente, în iunie va mai livra încă 136 de unități (vândute în proporție de 60%) și a început deja construcția pentru încă două blocuri.

Tranzacție: Magazinele Proges, lovite puternic de criză în 2012 și operate anterior de o firmă intrată în faliment, au fost preluate de unul dintre cei mai bogați oameni din Polonia, fostul pilot de raliu Solowow CITEȘTE ȘI Tranzacție: Magazinele Proges, lovite puternic de criză în 2012 și operate anterior de o firmă intrată în faliment, au fost preluate de unul dintre cei mai bogați oameni din Polonia, fostul pilot de raliu Solowow

„Anul acesta am cumpărat participația Red Sea Group. Vrem să ne extindem singuri în România și de aceea am făcut această achiziție. Am fost în parteneriat 50%-50% în firma care dezvoltă City Point. În acest moment, Red Sea Group mai are, alături de noi, încă un teren, dar bănuiesc că va ieși și din acest parteneriat. Noi vom cumpăra tot, iar ei se pregătesc să iasă din România“, a declarat pentru Profit.ro Favi Stelian, Country Manager al Shikun & Binui în România.

În vara acestui an, Naty Saidoff a cumpărat un pachet de acțiuni de la Shari Arison pentru circa 260 milioane euro și a câștigat controlul asupra 46,9% din capitalul Shikun & Binui. El a mai încercat, fără succes, să preia controlul asupra Jerusalem Economic Corporation, Africa-Israel Investments (proprietarul indirect al mallului AFI Cotroceni din București) și Eurocom, toate aflate în dificultate financiară.

EXCLUSIV Tranzacție: Terra Park, deschis de Nadia Comăneci, Elena Udrea și fostul primar din Chicago, dar intrat în faliment, a fost cumpărat de Primăria lui Robert Negoiță CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Terra Park, deschis de Nadia Comăneci, Elena Udrea și fostul primar din Chicago, dar intrat în faliment, a fost cumpărat de Primăria lui Robert Negoiță

„Noul acționar al Shikun & Binui nu a schimbat direcția companiei. Strategia noastră este să ne extindem pe rezidențial, dar și pe birouri. Ne interesează Bucureștiul și Ilfov. În privința birourilor putem merge fie pe dezvoltări, fie pe achiziții de clădiri existente. Pe acest segment, ne uităm la zona de nord a Bucureștiului“, a mai spus Favi Stelian.

Apartamente în locul fabricii de sticlă

Anul trecut, Shikun & Binui a cumpărat terenul de circa 2,5 hectare al fostei fabrici de sticlă Stiteh de pe Bulevardul Basarabia 169-171, București. Fosta unitate de producție era amplasată într-o zonă puternic industrializată în perioada comunistă, cu vecini precum Republica, fabrica de pâine Titan sau Granitul.

Stiteh, deținută acum de americanul de origine română Simor Samuel și aflată în procedură de faliment, vânduse terenul în 2007 firmei N.O.C. Panoramic, al cărei asociați sunt cetățeanul israelian de origine română Shlomovitz Samuel, israelianul Kirstain Beniamin și firma Vestar Holdings din Tel Aviv, potrivit datelor furnizate de termene.ro. La scurt timp după achiziție, noii proprietari au obținut aprobarea unui Plan Uranistic Zonal care permitea un regim maxim de înălțime de 90 de metri, adică 26 de etaje.

Decizie Microsoft: a semnat pentru 23.000 metri pătrați de birouri în complexul Campus 6 din Capitală, cea mai mare tranzacție din acest an CITEȘTE ȘI Decizie Microsoft: a semnat pentru 23.000 metri pătrați de birouri în complexul Campus 6 din Capitală, cea mai mare tranzacție din acest an

„Am cumpărat terenul de la niște persoane fizice. Am demolat partea pe care urmează să construim. Vrem să începem în aprilie faza întâi de dezvoltare a unui ansamblu rezidențial. O să începem cu 147 de apartamente, dintr-un total de circa 800 de unități planificate. Proiectul se va numi Green Point, iar investiția în prima fază este estimată la circa 10 milioane euro“, a explicat Favi Stelian.

Potrivit acestuia, Shikun & Binui mai poartă negocieri și pentru achiziția altor terenuri care să îi permită lansarea unor proiecte rezidențiale noi. Deocamdată, atenția companiei se va concentra pe cele trei ansambluri. El spune că, în martie, va începe o nouă etapă de construcție în cadrul City Point, care va adăuga cartierului încă 400 de apartamente dispuse în trei blocuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
shikun & binui
red sea group
naty saidoff
city point
stiteh
apartamente