EXCLUSIV George Monceanu, solistul trupei Body&Soul, pregătește vânzarea unui teren valoros din București, pe care funcționează o fabrică în insolvență a familiei sale

EXCLUSIV George Monceanu, solistul trupei Body&Soul, pregătește vânzarea unui teren valoros din București, pe care funcționează o fabrică în insolvență a familiei sale

SURSA FOTO: Facebook Body & Soul

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 30 sep 2020

George Monceanu, unul dintre soliștii trupei Body&Soul, intenționează să vândă unui dezvoltator imobiliar terenul pe care funcționează fabrica de construcții metalice Nimb Pipera a familiei sale, intrată în insolvență anul trecut odată cu principala afacere a familiei Monceanu, fabrica de membrane naturale pentru mezeluri Inorogul Impex. Insolvența Nimb Pipera a survenit și „pe fondul sustragerii de fonduri bănești de către o parte din angajați“, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Firma Nimb Pipera este moștenitoarea Trustul de Instalații și Montaj București și este specializată în construcții metalice. Emil Monceanu, tatăl cunoscutului cântăreț George Monceanu, deține 98,58% din firmă, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

Încă de anul trecut, acționarii firmei au decis să vândă terenul de circa 9.500 de metri pătrați de pe Șoseaua Vergului, nr. 8, din cartierul bucureștean Pantelimon. Sursele Profit.ro spun că prețul cerut de familia Monceanu este de circa 400 de euro/metru pătrat, adică 3,8 milioane euro, valoare la care nu s-a înțeles cu potențialul cumpărător.

Luna trecută, compania a primit de la Primăria Sectorului 2 un certificat de urbanism necesar inițierii unui Plan Urbanistic Zonal pentru construcția unui ansamblu rezidențial pe acest teren. Această fostă zonă industrială este tot mai activă din punct de vedere imobiliar. Israelienii de la Shikun & Binui dezvoltă pe terenul fostei fabrici de sticlă Stiteh circa 800 de apartamente; o companie a SIF Banat-Crișana a cumpărat terenul de circa 3 hectare al fostei fabrici Filan de la investitorul austriac Immofinanz și a depus actele pentru dezvoltarea în loc a unui centru comercial; Kaufland va construi un hipermarket pe Bulevardul Basarabia, nr. 250, pe un teren al lui Mihai Lucian Palaz, iar OMV Petrom a scos la vânzare un teren de 3,5 hectare lângă hipermarketul Cora.

EXCLUSIV Synergy planifică o rețea națională de mici parcuri de retail, după testul din Voluntari, și vizează construcția a sute de apartamente în Străulești. „Pentru anul viitor mă aștept la un mic pericol.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Synergy planifică o rețea națională de mici parcuri de retail, după testul din Voluntari, și vizează construcția a sute de apartamente în Străulești. „Pentru anul viitor mă aștept la un mic pericol.“

Nimb Pipera a intrat în insolvență din decembrie 2019, cu datorii de peste 19 milioane de lei, în principal către Unicredit Bank, care a oferit în 2010 un credit fabricii Inorogul Impex, garantat cu o ipotecă pe terenul de pe șoseaua Vergului.

„Firma este în perioada de observație și încă are activitate. Suntem într-un stadiu incipient de evaluare a activelor, după care urmează contestațiile și ulterior, dacă administratorul special propune asta, se pot scoate bunurile la vânzare. Administratorul special a solicitat certificatul de urbanism în vederea evaluării și probabil, ulterior, a valorificării terenului. Pentru o eventuală tranzacție se cere și certificatul de urbanism. În noiembrie așteptăm finalizarea evaluării și decizia administratorului cu privire la acest teren“, a declarat, pentru Profit.ro, Cristian Cîrmaciu, managing partner Aktiv Lex Insolvență, administratorul judiciar al companiei. 

Un audit intern realizat în cadrul Nimb Pipera a descoperit că, în 2014-2015, o parte din angajați au sustras fonduri bănești. Pierderile financiare, „neregulile efectuate de angajații societății Nimb Pipera SA, care ulterior și-au dat demisia, dar și liniile de credit în care SC Nimb Pipera are calitatea de fidejusor, la Banca Unicredit, au condus la pierderea clienților importanți, incapacitatea de plată la timp a ratelor bancare și, implicit, blocarea activității societății“, se arată într-un raport al primului administrator judiciar al companiei.

Inorogul Impex, deținută integral de Emil Monceanu și condusă de George Monceanu, a intrat în insolvență tot în decembrie 2019 și se află în perioada de observație. Compania are datorii de peste 45 milioane de lei, din care circa 19 milioane de lei provin din împrumutul Unicredit garantat cu terenul din Șoseaua Vergului. Compania a intrat pe pierdere din 2017, an în care activitatea de producție pe care Inorogul Impex o avea în Filipeștii de Pădure a fost transferată pe firma Monceanu Inocasings, deținută integral de George Monceanu. Anul trecut, noua firmă a familiei a raportat o cifră de afaceri de aproape 43 milioane de lei și un profit net de 2,7 milioane de lei. Site-ul de prezentare al Monceanu Inocasings precizează faptul că „experiența de peste două decenii în procesarea și vânzarea de membrane naturale și artificiale, își are originile în afacerea de familie, 100% românească, Inorogul Impex, construită de către familia Monceanu, în anul 1994“.


Pe terenul din Șoseaua Vergului sunt și studiourile Ino Music ale formației Body & Soul, al cărui membru este George Monceanu. Formația, un fenomen al anilor `90 cu hituri precum Superfemei, Ne-au topit căldurile sau Băieții știu ce vor, s-a reunit în 2017 pentru a lansa câteva piese noi, iar, recent, a concertat alături de 3 Sud Est și Class la Zilele Sectorului 5.

viewscnt
Afla mai multe despre
george monceanu
body&soul
inorogul impex
nimb pipera