FOTO Fostul Palat al Fabricii Letea, operă a arhitectului Paul Smărăndescu, este de vânzare la 3,5 milioane de euro

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2021

Fostul Palat al Fabricii Letea, creat de arhitectul Paul Smărăndescu și construit în perioada 1923-1924, cu 78 de camere, este scos la vânzare de Romania Sotheby's International Realty pentru 3,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Palatul poartă semnătura lui Paul Smărăndescu, unul dintre cei mai prolifici arhitecți ai României secolului XX. În aceeași perioadă cu ridicarea clădirii din Matei Millo 7, Paul Smărăndescu a mai proiectat monumente arhitectură precum Palatul Societății Astra Română (Piața Rosetti), Palatul Dacia România (Bulevadul Magheru) sau Palatul Societății Creditul Rural (Bulevardul Brătianu/ Strada Doamnei), scrie News.ro.

MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO

Activitatea intensă a zonei a făcut ca această proprietate să se transforme într-un adevărat centru de afaceri al acelor vremuri. Zona delimitată de Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta de astăzi și Parcul Cișmigiu includea sediilor celor mai importante redacții de presă și tipografii precum Adevărul sau Universul, aceasta din urmă găsindu-și adresa tot în cadrul unei clădiri impresionante semnate de Paul Smărăndescu pe strada Brezoianu nr. 23. Totodată, importanța zonei a determinat construirea Palatului Telefoanelor, 1931-1933, fiind prima clădire modernistă însemnată din București, la doar câțiva pași de Matei Millo 7.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Anii ’30 au reprezentat și o perioadă de consolidare a statutului de centru comercial, Matei Millo 7 având ocupanți precum Fabrica de hârtie Letea, o agenție de publicitate (Rador Orient Radio), o fabrică de faianță (Salzberg&Gronen), Vinurile Brătianu, Ziarul Bukarest Post, dar și birouri ale unor liber profesioniști, ingineri și doctori.

FOTO Fostul Palat al Fabricii Letea, operă a arhitectului Paul Smărăndescu, este de vânzare la 3,5 milioane de euro

Deși, de-a lungul timpului zona a schimbat ocupanții săi, amplasarea în inima Bucureștiului a făcut ca aceasta să își păstreze atractivitatea.

Palatul Universul a fost reconsolidat și a devenit un hub având chiriași din diverse industrii creative. În imediata vecinătate, pe amplasamentul fostului Teatru Național, a fost implementat un concept hotelier - Novotel, iar în cursul anului 2021 urmează să fie finalizate două clădiri de birouri de pe acest segment al pieței imobiliare - Matei Millo și Tandem.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Fostul Palat al Fabricii Letea are aproximativ 2,700 mp, suprafața terenului fiind de 517 metri pătrați. 

viewscnt
Afla mai multe despre
palatul fabricii letea
paul smărăndescu