EXCLUSIV FOTO Grupul lui Rubio Garcés, ex-proprietar al echipei de fotbal Numancia, care a dezvoltat mii de apartamente în America, intră în zona corporațiilor din Pipera pe un teren de la fiica lui Becali

EXCLUSIV FOTO Grupul lui Rubio Garcés, ex-proprietar al echipei de fotbal Numancia, care a dezvoltat mii de apartamente în America, intră în zona corporațiilor din Pipera pe un teren de la fiica lui Becali

Francisco Rubio Garcés SURSA FOTO: Rubén Cacho (Ical)

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 7 sep 2023

Omul de afaceri spaniol Francisco Rubio Garcés, proprietarul Grupo Herce, care a dezvoltat peste 5.600 de apartamente în Spania și America, intră pe piața imobiliară din București cu un proiect rezidențial amplasat în zona corporațiilor din Pipera, pe un teren cumpărat de la fiica cea mare a lui George Becali, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Francisco Rubio Garcés a fost până în 2018, timp de peste 22 de ani, președintele și proprietarul echipei de fotbal Numancia din orașul spaniol Soria. În 2000, când clubul era sub conducerea lui Rubio, a fost transferat de la Steaua la Numancia jucătorul român Laurențiu Roșu, fost antrenor la UTA Arad.

CONFIRMARE FOTO Anja Graf, \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Anja Graf, "regina supremă a apartamentelor" și vedetă la "Arena Leilor", deschide complexul în locul Ramada, unde a filmat Sergiu Nicolaescu și a fost cazat Păstorel Teodoreanu. Cum arată

Acum, o firmă a Grupo Herce a cumpărat un lot de circa 1,6 hectare, parte dintr-un teren mai mare de circa 7,4 hectare pe care Theodora Becali îl promisese spre vânzare familiei antreprenorului sucevean Ion Crăciunescu, proprietarul holdingului IBB. Crăciunescu a renunțat la a mai cumpăra acest teren și s-a rezumat la dezvoltarea unui proiect rezidențial din apropiere, alături de Elisabeta Lipă. Întregul teren de 7,4 hectare fusese promis familiei Crăciunescu la un preț de 25 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

Proprietatea a fost divizată și vândută pe bucăți către Dumitru Dragomir (fostul președinte al LPF), fotbalistul Florin Tănase (fostul căpitan al FCSB), Catted, Gemina Servexim și Grupo Herce, potrivit acelorași surse.

Noua dezvoltare imobiliară a Grupo Herce este localizată în zona clădirilor de birouri din Pipera, unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier și Altex.

EXCLUSIV Gigantul american Adobe își dublează centrul de cercetare din Romania prin mutarea în U Center. Tranzacția intră direct pe locul 1 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul american Adobe își dublează centrul de cercetare din Romania prin mutarea în U Center. Tranzacția intră direct pe locul 1

Grupul spaniol se pregătește să construiască pe terenul cumpărat de la familia Becali un proiect rezidențial cu circa 300 de apartamente în blocuri cu regim mic de înălțime, potrivit surselor Profit.ro.

Acesta este primul proiect al Grupo Herce din București, după ce a dezvoltat ansamblul VivaCity Residence din cartierul clujean Gheorgheni, amplasat chiar lângă Iulius Mall Cluj. Proiectul din Cluj-Napoca, finalizat recent, este format din 6 blocuri de câte 11 etaje și un total de peste 900 de apartamente.



 

Francisco Rubio Garcés este activ în România și în zona licitațiilor publice pe construcții. A câștigat, spre exemplu, licitația de amenajare a bazarului și a târgului auto din Vaslui.

Grupo Herce a fost înființat în 1980, când era specializat pe realizarea de fundații și structuri. Ulterior și-a diversificat activitatea pe toate ramurile de construcții și a dezvoltat peste 5.600 de apartamente în Spania și în SUA, Chile, Peru, Ecuador și România. Grupo Herce a fost una dintre primele firme spaniole care a construit în Manhattan.

Cu noul proiect imobiliar, Grupo Herce se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în zona Pipera, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.


Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, dar și unor antreprenori ca Andrei Lișinschi, Dumitru Dragomir, fotbalistul Florin Tănase și familiei Ionica și Gelu Pașalău în tranzacții cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă.

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
francisco rubio garcés
numancia
grupo herce
becali